Haberler

Kahraman Şehit Polis Fethi Sekin'in İsmi Efeler'de Ölümsüzleşti

Efeler Belediyesi, geçtiğimiz aylarda İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında şehit düşen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in isminin verildiği parkı hizmete açtı.

Efeler Belediye meclisinde Kemer Mahallesi'nde yeni yapılan parka, İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Elazığlı Polis Memuru Fethi Sekin'in isminin verilmesi kararlaştırılmıştı. Alınan kararın ardından çalışmalarını tamamlayan Efeler Belediyesi bin 500 metre kare büyüklüğündeki parkı hizmete açtı. Parkın açılış törenine Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Kemer Mahallesi Muhtarı Şerafettin Yiğitöz, Şehit Polis Fethi Sekin'in ablası Fethiye Acun ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mahalle Muhtarı Yiğitöz, mahallelerine yapılan park için Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'a teşekkür ederek Fethi Sekin'in isminin mahallelerinde yaşatılmasının kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözünü hatırlatarak sözlerine başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Fethi Sekin kardeşimiz bu cumhuriyetin yetiştirdiği önemli evlatlarından biriydi. Belediye meclisinde aldığımız kararlar ile ilçemizde yeni yapılan parklara şehitlerimizin isimlerini ve maneviyatlarını yaşatmak üzere isimlerini veriyoruz. Meclis üyelerimiz başta olmak üzere tüm belediye personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, parkımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuşarak yeni yapılan parklara şehitlerin isimlerinin verilmesine devam edileceğini belirtti.

"HEPİMİZ BİRER FETHİ SEKİN'İZ"

Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirinden bir dörtlük okuyan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, "Uhud'tan Malazgirt'ten Çanakkale'den İzmir'e kadar, Alparslan'ın şehitlerinden, Kurtuluş Savaşı'nın, Atatürk'ün şehitlerinden 15 Temmuz şehitlerine ve İzmir'e Fethi Sekin'e kadar bütün şehitler, bu milletin ölümsüzlüğünün birer nişanesidir. Onların isminin buralarda yaşaması da onlara gösterdiğimiz küçük bir kadirşinaslığın göstergesidir diye düşünüyorum. Ne zaman lazım olursa, ne zaman gerekli olursa hepimiz birer Fethi Sekin olarak bu istiklali, bu istikbali korumaya hazırız. Bundan sonra da hazır olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edilip, parkın açılış kurdelesi kesildi. Parkta bulunan hobi bahçesi ve mini hayvanat bahçesi davetliler tarafından beğeni ile karşılanırken, tören sonunda Efeler Belediyesi tarafından davetlilere keşkek ikram edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title