Haberler

Kahraman Şehidin Adı İhl'de Yaşatılacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, Samsun'da imam hatip lisesinde yaşatılacak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Halisdemir'in ismi, Samsun'un Canik ilçesinde belediye ve hayırseverlerin katkılarıyla 40 dönüm arazi üzerine yapılan Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilecek.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz akşamının bir darbe teşebbüsünün ötesinde bir işgalci girişimle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Milletin yanı sıra darbeye karşı ilk direnen askerin Ömer Halisdemir olduğunu belirten Genç, "Dolayısıyla 237 şehidimizin içindeki ilk kurşunu sıkan ve bu alçaklardan sözde komutan olan kişiyi öldüren Ömer Halisdemir milletin kalbinde, gönlünde önemli bir taht kurmuştur." dedi.

Genç, darbe girişiminin yaşandığı hafta içinde belediye meclisini toplayarak şehitlerin ismini taşıyan park, tesis, alan veya şehitler anıtı yapma kararı aldıklarını kaydetti.

Bu sırada Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampüsü Projesi kapsamında 80 derslik, 8 uygulama laboratuvarı, spor alanları, uygulama mescidi ve 250 kişilik pansiyonu bulunan 8 katlı Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin inşaatını yaptıran iş adamı Galip Öztürk'ün kendisini telefonla arayarak okulun isminin "15 Temmuz Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi" olarak değişmesi konusunu istişare ettiklerini anlatan Genç, şunları söyledi:

"Galip Öztürk beyin okulun, imam hatip lisesinin ismini Ömer Halisdemir yani '15 Temmuz Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi olarak değiştirsek' nasıl olur diye istişarede bulunması hakikaten beni duygulandırdı. Ömer Halisdemir'in isminin tam da oturabileceği Anadolu İmam Hatip Lisesinde yetişecek olan nesillerin, orada Ömer Halisdemir'in isminin yüzlerce binlerce Ömer Halisdemir'i yetiştirebilecek bir eğitim yuvasına verilmesinin bizim için önemli olduğunu düşündük ve bu kararı verdik ve bunu sosyal medyadan paylaştık."

Genç, isim değişikliği için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Valiliğine de başvurduklarını dile getirdi.

Canik Belediyesi olarak okulun 40 dönümlük arazisini, altyapısı ve düzenlemesini yaptıklarını aktaran Genç, "Kaba inşaatı Galip Öztürk tarafından yapılan lisemizde Ömer Halisdemir'in ismini yaşatma onurunu inşallah birlikte yaşayacağız." diye konuştu.

Ömer Halisdemir'in darbe girişiminin tarihini değiştirecek bir çıkış yaptığını vurgulayan Genç, şöyle devam etti:

"Aynı Çanakkale'deki şehitlerimizin iki dakika, üç dakika, üç saniye sonra öleceğini bilerek siperde koştuğu gibi Ömer Halisdemir'in de komutanının ona gelecek alçağı öldürmesi gerektiğini ifade etmesiyle şehit olacağını bile bile komutanı 'hakkını helal et' dedikten sonra 'emredersiniz' diyerek gözünü kırpmadan, o alçakla karşı karşıya geldiğinde silahını çekerek onu öldürmesi darbenin seyrini değiştirmiştir. Darbenin seyrini değiştiren hareketi yapması, şehit olması çok önemlidir, bizim için ve Türk milleti için önemli bir kahramandır. Destan yazmıştır. Mehmet Akif'in Çanakkale için yazdığı 'Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi' ifadesindeki gibi Bedrin aslanları kadar şanlı bir şehidin ismini burada yaşatma, onu yüceltme bize nasip olacak diye düşünüyorum."

Genç, Halisdemir'in ailesine ve çocuklarına başsağlığı dileyerek artık 79 milyonun şehidi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Galip Öztürk Osman Genç Samsun Canik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title