Haberler

Kahraman, KKTC Başbakanı Özgürgün'ü Kabul Etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine ilişkin, "Tabii ki asker lazım. Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine ilişkin, "Tabii ki asker lazım. Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak." dedi.

Kahraman, KKTC Başbakanı Hüseyi·n Özgürgün'ü kabul etti.

Meclis Başkanı Kahraman, kabulde yaptığı konuşmada, 17 Temmuz akşamı Türk milletinin darbeyi yendiğini ve demokrasinin yanında yer aldığını vurguladı.

FETÖ'nün darbe girişimine karşı halkın gösterdiği tepkinin, Türkiye'de demokrasi kültürünün yerleşmiş olduğunu gösterdiğini belirten Kahraman, "Meydanlar hala ayakta. Tabii ki asker lazım. Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak." ifadesini kullandı.

Ülkenin bir sıkıntı yaşadığını ancak bu sıkıntıda çok dersler olduğuna işaret eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Bundan sonra bir silahlı güç sahibi kişi, 'ben gideyim darbe yapayım' diyemeyecek. Neden? Toplum kabul etmiyor. Bu onun ispatı oldu. İnşallah bir daha böyle bir gün olmayacak ve önümüz kesilmeyecek. Türkiyemizin sıkıntısı, sadece kendinin değil, bölgenin ve dünyanın sıkıntısı demektir. Atlattık, geçti. Bundan dersler alarak ona göre hazırlık gerekiyor."

Kahraman, Özgürgün ve beraberindeki heyete de ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

"Kardeşlik bağları ile yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz"

KKTC Başbakanı Özgürgün ise Meclisin Türk milletinin egemenliğini halkın eliyle kullandığı yer olduğuna işaret etti. TBMM çatısı altında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Özgürgün, şöyle dedi:

"Büyük Türk Ulusunun kopmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkı da TBMM'ye bu gözle bakıyor. TBMM'nin önemi, temsiliyeti Türk halkının demokrasiye olan bağlılığı ve demokrasinin temeli olan halkın seçtiği vekilleriyle burada sağlıklı ve güçlü bir şekilde ne kadar durursa, Türk Milleti de tabii ki KKTC ve Kıbrıs Türk halkı da o kadar güçlü olur. Biz anavatan Türkiye ne kadar iyiyse Kıbrıs Türk halkı da o kadar iyi olacaktır. Bunu da demokrasiye bağlılığı, güçlü ekonomisi, güçlü iradesiyle yapacaktır. Biz bu bağlamda bugün 15 Temmuz'da yaşananlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Büyük Türk Milletine geçmiş olsun diyoruz. TBMM'ye geçmiş olsun diyoruz. Bu kritik dönemde sizleri ziyaret etmiş olmaktan da memnuniyet duyuyoruz, kardeşlik bağları ile yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz."

Kaynak: AA / Politika

İsmail Kahraman Türkiye Kıbrıs Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title