Haberler

Kahraman Gümrük Muhafaza Memuru Zılgıt ve Alkışlarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısında canlı bombayı vurarak daha fazla can kaybının yaşanmasına engel olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu, memleketi Hatay’da zılgıt ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısında canlı bombayı vurarak daha fazla can kaybının yaşanmasına engel olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu, memleketi Hatay'da zılgıt ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısında kahramanlık örneği gösterip teröristlerden birini vuran, ancak teröristin bombayı patlatmasıyla hayatını kaybederek şehit düşen 31 yaşındaki Umut Sakaroğlu'nun cenazesi Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde ikamet eden babaevine getirildi.

Oğlunun cenazesi başında Arapça ağıtlarla gözyaşı döken anne Zekiye Sakaroğlu, "Ben sensiz ne yaparım kalbim Umut. Sen benim canımsın oğlum. Gittin canımı da beraberinde götürdün. Nasıl yaşayacağım sensiz. Anneni de yanına al oğlum" feryadıyla yürek dağladı. Sakaroğlu'nun babası Gazal Sakaroğlu da güçlükle ayakta durdu.

Sakaroğlu ailesinin 5 evladından biri olan şehit Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu'nun kız kardeşleri de ağabeylerinin fotoğraflarına sarılarak gözyaşı döktüler.

Binlerce vatandaşın katıldığı Sakaroğlu'nun cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından zılgıtlar ve alkışlarla kaldırıldı. Üç defa yere indirilip kaldırılan cenaze tabutu başında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı.

Sakaroğlu'nun cenazesi omuzlara alınarak Karaağaç Mahallesi Şarkonak Mezarlığı'na götürüldü. Şehit Gümrük Muhafaza Memuru için burada cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş ile gümrük muhafaza çalışanları da katıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaağaç Arsuz 3.Sayfa Güncel Haberler

title