Haberler

Kahraman, Eski Milletvekili Ünal'ın Sergisini Açtı

Eski milletvekili Zeki Ünal'ın resim sergisinin açılışını yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Resim incelik isteyen güzel bir sanat dalıdır.

Eski milletvekili Zeki Ünal'ın resim sergisinin açılışını yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Resim incelik isteyen güzel bir sanat dalıdır. Zeki Ünal'ın da bunda muvaffak olduğunu düşünüyorum" dedi.

Eski AK Parti Karaman Milletvekili Ünal'ın kişisel resim sergisi, Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda açıldı. Serginin açılışına TBMM Başkanı Kahraman, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve kardeşi eski milletvekili Merve Kavakçı ile çok sayıda davetli katıldı.

Kahraman ve Müezzinoğlu, 180 eserden oluşan serginin açılış kurdelesini davetlilerle birlikte kesti. Sergiyi gezen TBMM Başkanı Kahraman, resimler hakkında Ünal'dan bilgi aldı.

İsmail Kahraman, yaptığı açıklamada, Ünal'ın değerli bir arkadaşı olduğunu belirterek, "Arkadaşımın güzel bir emekle ortaya koyduğu eserleri gördüm. Türkiye'deki antik kentlerin resmedildiği bu eserler, bizzat yerlerine giderek, görerek yaptığı eserler. Resim, incelik isteyen güzel bir sanat dalıdır. Zeki Ünal'ın da bunda muvaffak olduğunu düşünüyorum. Kendisini tebrik ediyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da sergi sahibi Ünal'ı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini belirterek, Ünal'ın çok zarif ve nazik bir insan olduğunu kaydetti.

Bu zarafetin tablolarda da gözler önüne serildiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Nezaketini de yine tablolarda, renklerde görmek mümkün. Gerçekten gerek tarihi gerekse doğal resimleri kendi fıtratıyla örtüştüren bir sergi olmuş." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin tanıtımına yönelik önemli bir çalışma"

İstanbul Milletvekili Kan da serginin, Türkiye'nin tanıtımına yönelik önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi. Kan, "Halkımızı, bu sergiyi görmeleri için Milli Kütüphane'ye davet ediyoruz." dedi.

Sergiyi hazırlama sürecini anlatan eski milletvekili Zeki Ünal ise ilham kaynağının Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetleri olduğunu söyledi. Ünal, şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerim'de Cenabı Hak buyuruyor ki 'Dolaşın, gezin, eski kavimlerin halini görün, onlardan ibret alın.' Dolayısıyla Rabbim bize gezin diye tavsiye de bulunuyor. Aklıma antik kentler geldi. 'Öncelikle şu antik kentlerin resmini yapayım' dedim ve bütün Türkiye'yi dolaştım."

"Resimleri oluşturmak için 60 bin kilometre yol katettim"

Resimleri oluşturmak için 60 bin kilometre yol katettiğini dile getiren Ünal, "Ayrıca 10 bin civarında fotoğraf çektim. O fotoğraflardan 180 tane tablo çıkardım. Bu hazırlık süreci tam 6 yılımı aldı" ifadesini kullandı.

Ünal, sergiyi ziyaret edecek sanatseverler için antik kent resimlerimin yanı sıra manzara resimlerine de yer verdiğini bildirdi. Sergisinde bütün illerden ikişer üçer resim bulunduğunu belirten Ünal, Türkiye'nin üç cezaevini de resmettiğini söyledi.

Zeki Ünal, "Acı hatıraları olan bazı cezaevlerini de sergiye dahil ettim. Birisi Cumhurbaşkanımızın kaldığı Pınarhisar Cezaevi, ikincisi Sinop Cezaevi, üçüncüsü de Ankara'daki Ulucanlar Cezaevi." ifadesini kaydetti.

Sergi, Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda 24 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kahraman Zeki Ünal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title