Haberler

Binbaşı Dedebağı: "Deşifre Olmayıp Taraf Değiştirenler Var" Dedi

Güncelleme:

Zırhlı Birlikler Komutanlığı'da 45 tankın darbeci askerler tarafından dışarıya çıkarılmaması için askerlere boz emrini veren Binbaşı Dedebağ , "Deşifre olmayıp taraf değiştirenler var" dedi.

Darbeci askerlerin rütbesini söken ve tankların dışarıya çıkarılmasını engellemek için askerlere tankları bozması emrini veren Binbaşı Barış Dedebağı, "Deşifre olmayıp taraf değiştirenler var. Bu bizde oldu. Hiç variyet göstermeyip, evinden gelmeyip, yatağından çıkmayanları ne yapacağız. Şimdi ifade de vermiyorlar. Albayım albayım diye etrafta geziyorlar" dedi.

TANKLARI BOZA EMİRİNİ VERMİŞTİ

Ankara'da Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığı'na sızıp 45 tankı çıkarmaya çalışan FETÖ'cü teröristleri derdest eden ve tankların dışarıya çıkarılmasını engellemek için askerlere tankları bozması emrini veren Binbaşı Barış Dedebağı, istifa etmesinin nedenini açıkladı.

İSTİFA ETMESİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI

Dedebağı, "Ben TSK'da kalan arkadaşlarımın söyleyemediklerini ifade etmek ve askeri üniformanın beni kısıtlayan, askeri cezanın beni kısıtlayan alametlerinden kendimi kurtarmak için istifa ettim. Zaten bu saatten sonra da devam etmemin beklenmesi bana yapılacak en büyük haksızlık ve zulümdür" ifadelerini kullandı.

"SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ"

"Bir yalanını yakaladığın insanın bin yalanını sorgularsın" diyen Dedebağı, 15 Haziran 2016 günü yaşadıklarını şöyle anlattı:

"ÜZERİME BİR ÇOK MERMİ ATILDI"

"Evden çıkmadan abdestimi aldım, 2 rekat namazımı kıldım. Sivil olarak nizamiyeden girdim. Üzerime birçok mermi atıldı. Bu noktada halkımızın içinde art niyetli, tarafı belli olan tipler hala bizi şovmenlik ile suçluyor. Bunlara hakkımı helal etmiyorum. Sonunu düşünen kahraman olamaz, hiçbir kahraman da sonunu göremez. Biz zaten bu amaçla yola çıkmadık.

"BENİ KALBURA DÖNDÜRECEKLERDİ"

İçerideki Binbaşı İsmail, Erdal Yetim, Hakan Çubukçu, uzmanlar, erler emrimize girmeseydi beni orada kalbura döndüreceklerdi. Biz savcının karşısında ifade verirken benim tümen komutanıma hala telefonla EDOK'tan ifade almak isteyen EDOK Kurmay Başkanı, EDOK Komutanı, arayıp arayıp bir gelsinler diye yönlendirmeye çalışıyorlar. Bu kadar ön plana çıkıp bunları söylemediğim zaman bunların vebali üzerimde kalır."

"GÖREV VERİLİRSE ALBAYIN ALDIĞI MAAŞTAN FAZLASINI KABUL ETMEM"

Hiç kimseden ne özel sektörde ne de devlet sektöründe görev beklemediğini kaydeden Dedebağı, "Bana devlet kademesinde görev verilirse de albayın aldığı maaştan daha fazla maaşlı bir görevi kabul etmeyeceğime söz veriyorum. Ben etliye sütlüye karışmayan, tarafını kazanana göre belirleyen, olay günü hiçbir variyet göstermeyen, albaydan daha fazla getirisi olan bir görevi kabul etmeyeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

"BUNDAN SONRA ÜLKEYİ BEKLEYEN TEHLİKE TABANDA ÇATIŞMAYI OLUŞTURMAK OLACAKTIR"

Dedebağı, "TSK'nın yeniden teşkilatlanması ve denetlenmesinde yüreğimle, cesaretimle olduğu gibi gerçekleri Başkomutana yansıtabilecek bir birimde çalışmayı kabul ederim bir tek. Cumhurbaşkanımız, 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, tepesi ihanetle uğraşan insanlar' diyor ya. Biz hayatın akışı içerisinde bu tabanıyla iletişim halinde olacağız. Esas bundan sonra ülkeyi bekleyen tehlike tabanda çatışmayı oluşturmak olacaktır. Bunun tespit ve teşhisini Cumhurbaşkanı çok daha önceden yapmış durumda. Benim akrabalarım içerisinde geçmiş olsun yeğenim demeyen, tavrımdan dolayı rahatsız olup benden uzak durmaya çalışan, ifadeleriyle beni değersizleştirmeye çalışanlar bile var. Tabanında gerçekten saf, masumane duyguları taşıyan, kandırılmış, aslında ortak değerlere saygı duyan insanların birbiriyle süratle kaynaşması gerekir. Bundan ticari çıkar sağlayacak kadar bilinçli olan, tabanı kullanan, tabanı sömürerek o ticari gücü yukarıya yansıtan ortadaki geçirgenler ile tepedeki ihanet edenlerin kesinlikle affedilmemesi gerekiyor. Tankın önüne yatan, üstüne çıkan ve bu uğurda ölenler kadar bir şey yapmadık" diye konuştu.

"OYUN İÇİNDE OYUN VAR"

Oyun içinde oyun olduğuna dikkat çeken Dedebağı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Askeri yapı için baktığımız zaman öyle kurnazca planlamışlar ki, İsrail ajanları bunların yanında haltetmiş. Tutuklamalar başladı, soruşturmalar başladı ve çok az bir kesim üzerinde kalacak bu iş. Bugün darbeye fiilen katılan, halka silah sıkan kaç bin kişi var? Oyun içinde oyun derken bu rakam birden 500'e inerse işte oyun içinde kurulan oyunun sonucudur bu. Emir aldım diyecekler. Bu oyun içinde oyunun birinci ayağıdır. Oyun içinde oyunun ikinci ayağı ise, tarafını kazanana göre belli etme seviyesinde kalanlardır" dedi.

"BUGÜN DOĞRUYU SÖYLEYEN KAZANDI"

Bizim tümende şu anda gözaltına alınan Kurmay Başkanı Sıddık Çoban var. Darbeciler tümene geliyor. Tümen komutanı tutuklanıp gidiyor. Kurmay Başkanı Sıddık Çoban tümeni bir sularında terk edip evine gidiyor ve sabahta gayet rahat şekilde elinde G3 ile gelip tutuklamalarda benimle tutuklama yapıyormuş gibi bir görüntü veriyor. Bana ısrarla tutuklananları Merkez Komutanlığı'na göndermem yönünde sözlü ve psikolojik baskı uygulandı. Polise tutukluları teslim ederken 'Sizin içinizde de Fethullah Terör Örgütü üyesi var. Bir kısmınız bunları kurtarmaya, yardım etmeye, delilleri karartmaya çalışabilir' dedim. Daha sonra kendi askerime dönüp, 'Böyle bir algı olursa çatışın polisle. Vatanını seven polisler sizde çatışın, askerlerime yardımcı olun' dedim. Merkez Komutanlığı görevlendirme çizelgesine bakarsanız kendi adamlarını atamışlar. Bugün doğruyu söyleyen kazandı. Kendini kısa vadede kurtarmak için yalan konuşan, belki kısa vadede kendini kurtardı ama orta ve uzun vadede güme gitti."

"KİM VURDUYA GİDENLER VAR"

Şuan tutuklananların içerisinde masum insanların olduğunu sözlerine ekleyen Dedebağı, şunları dedi:

"Kim vurduya gidenler var. Masumluğu en kolay anlaşılacak olanlar erlerdir. Ama erlerin içerisinde halkına silah sıkanları, tank sürenleri bana kimse yediremez. Emretsek bile kendini vuracaksın, beni vuracaksın ama halkına ateş açmayacaksın. Esas sıkıntı, tutuklanamayan beyin takımında kalan azı dişler var. Onları devlet biliyor artık."

"DEŞİFRE OLMAYIP TARAF DEĞİŞTİRENLER VAR"

Bütün darbelerde son anda taraf değiştirenlerin olduğunu vurgulayan Dedebağı, "Deşifre olmayıp taraf değiştirenler var. Bu bizde oldu. Hiç variyet göstermeyip, evinden gelmeyip, yatağından çıkmayanları ne yapacağız. Şimdi ifade de vermiyorlar. Albayım albayım diye etrafta geziyorlar. Fıstık gibi de mutlular" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Etimesgut Dedebağı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title