Haberler

Kağızman Eğitimde Eksiksiz Bir Yıl Geçirecek

Kağızman, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında altyapı, ders araç gereci, öğretmen ve yardımcı personel bakımından oldukça iyi bir düzeye ulaştığı belirtildi.

Kağızman, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında altyapı, ders araç gereci, öğretmen ve yardımcı personel bakımından oldukça iyi bir düzeye ulaştığı belirtildi.

Kağızman Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve okulların sorunsuz bir şekilde 19 Eylül Pazartesi günü açıldığını söyledi.

İlçede bu yıl eğitim öğretim yılında öğretmen sayısının geçen yıla oranla biraz daha güçlendiğini kaydeden Bayşar, "Öğretmen açığımız yok denilecek kadar bir seviyeye ulaşırken okul öncesi 60, sınıf öğretmeni, branş öğretmeni sayısı 166, ücretli 28 öğretmenle toplam öğretmen sayımız 607 oldu. 67 idareci ve diğer personellerle birlikte 674 çalışanımız oldu." dedi.

Kağızman'da devlet okullarında 11 bin 706 öğrencinin öğrenim görmeye devam ettiğini dile getiren Bayşar, ilçede 3 bağımsız anaokulu, 34 ilkokul, 29 ortaokul, 1 imam hatip ortaokulu ve 4 lise ve dengi okul bulunduğunu söyledi.

İlçede sınav sonuçlarının başarı oranlarındaki artışı da ortaya koyduğunu ve her geçen yıl başarı grafiğinin biraz daha üst seviyelere çıktığını dile getiren Bayşar şunları kaydetti:

"Her yıl eğitim ve başarı grafiğini yükseltmeyi hedefleyen ilçemiz, bir önceki yıl TEOG ve LYS yerleştirme sonuçlarıyla da yüzleri güldürdü. Her iki sınavda da birçok öğrencimiz Türkiye derecesi yaparak ülkemizin güzide okullarına yerleşmişlerdir. TEOG'da da başarılı bir yıl geçiren ilçemiz öğrencileri, çevre ilçe, il ortalamalarının üstünde bir başarıya imza atmışlardır. Ortaokul ve liselere yönelik yetiştirme ve destekleme kursları hazırlıkları tamamlandı. Bu bağlamda lise ve ortaokulumuzda yetiştirme ve destekleme kursu açılırken, mezun öğrencilerimiz içinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda LGS ve LYS'ye yönelik kurslar açılmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Kağızman Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title