Haberler

Kağızman Dibekkaya'da PKK'ya Ağır Darbe: 3 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Kars'ın Kağızman ilçesinde Şehit Nurettin Öztürk'ün adı verilen hava operasyonunda 2, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada da 1 olmak üzere 3 PKK'lı terörist öldürüldü.

Kars'ın Kağızman ilçesi Dibekkaya'da Şehit J. Asb. Bçvş. Nurettin Öztürk-1 adı verilen operasyon kapsamında hava harekatında 2, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada da 1 olmak üzere 3 PKK'lı terörist öldürüldü.

SÖZDE MEZARLIĞA OPERASYON DÜZENLENDİ

Kars İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı PAMİT timleri tarafından, Dibekkaya köyü kırsalında (49900-36950) koordinatlarında bulunan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına ait sözde mezarlığın çevre duvarları, bina çevresinde bulunan flama direkleri ile iki odalı binası (bina içerisinde sözde taziye odası olarak kullanılan bölümde bulunan masa ve sandalyeler, sözde müze tarzında kullanılan oda tarafında ise örgüte ait terörist kıyafetleri, flama, poster, fotoğraf ve afişler) patlayıcı madde kullanılarak tamamen imha edilirken, mezarlara ise dokunulmadı.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma PAMİT timlerinin Şehit J.Asb.Bçvş. Nurettin Öztürk-1 adı verilen operasyonunda icra ettikleri arama-tarama faaliyetleri sırasında sözde mezarlık bölgesinde 2 adet kazma, 1 adet balyoz, yaklaşık 150 metre uzunluğunda çift damarlı rulo halinde sarılı 3 grup kablo, 15 adet fünye, muhtelif yaşam ve yiyecek malzemesi, 6 adet EYP yapımında kullanılabileceği değerlendirilen tüp, 1 adet pil bloğu/batarya ve 18 adet pil ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda ele geçen malzemeler imha edildi.

"3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 2 TERÖRİST YARALANDI"

Öte yandan Çemçe-Madur bölgesinde icra edilen hava harekatında; 2 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği, BTÖ mensupları ile iki ayrı noktada sağlanan temas neticesinde ise 1 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği toplamda 3 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 2 BTÖ mensubunun ise yaralandığı bilgileri elde edilmiş olup, teyit çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Öztürk Kağızman Kars Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title