Haberler

Kağızman'da Kan Davası Barışla Son Buldu

Kağızman ilçesinde iki aile arasında 1 yıldır süren kan davası barışla son buldu.

Kağızman ilçesinde iki aile arasında 1 yıldır süren kan davası barışla son buldu.

İlçeye bağlı, Duranlar köyünde Kaya ve Dağ aileleri arasından çıkan bıçaklı kavgada, Dağ ailesinden bir kişi ölmüştü.

Barışın sağlanması için düzenlenen programda, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Garnizon komutanı Binbaşı Ahmet Karaçam, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seçkin Tarakcı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yarlıgaç, İlçe Müftüsü Yakup Belen, Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, daire amirleri ve iki aile mensupları bir araya geldi.

Kaymakam Musa Üçgül, burada yaptığı konuşmada, barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu erdemli duruşunuz, hareketiniz üzerine buraya geldik. Bizler sizlerin mutlu ve huzurlu olmanız için varız. Sizlerin mutluluğu ile mutluyuz, huzursuzluğunuz ile huzursuzuz. Sizlerin parmağı ağırdığı zaman bizim vücudumuz ağrıyor. Kısa sürede barışın olması memnuniyet verici. Bundan sonra böyle olumsuz olaylar inşallah ilçemizde ve ülkemizde olmasın." dedi.

Barışın sağlanmasında önemli rol oynayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın abisi Hüseyin Arslan da bir araya gelen Dağ ve Kaya ailelerinin artık dost ve kardeş olduklarını belirterek, "Tabi ailelerin bana verdikleri güç ve destekle bu barış sağlandı. Beni dinlediler sağ olsunlar. Allah bir daha böyle bir sıkıntı vermesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından misafirlere şeker, lokum ve yemek ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Yıldız Musa Üçgül Kağızman Karaçam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title