Haberler

Kağıttan Japonizm- Kirié Sergisi' Beyoğlu Sanat Galerisi'nde Açıldı

Japonya’nın tanınmış Kirie sanatçısı Shu Kubo’nun “Kağıttan Japonizm Kirié sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Japonya'nın tanınmış Kirie sanatçısı Shu Kubo'nun "Kağıttan Japonizm  Kirié sergisi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergiyi çok beğendiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Dünyada ki birçok işin özünde sanatçı dokunuşlarının, hayal dünyalarının olduğunu bu sergiyle daha da iyi anladım" dedi.

Japonya'nın doğasını, evlerini, yemeklerini ve insanlarını kesilmiş kağıt, kumaş, kum gibi çeşitli malzemelerden oluşan parçaları sanata dönüştüren Kirie sanatçısı Shu Kubo'nun 'Kağıttan Japonizm  Kirié Sergisi' Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Japonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen serginin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,  Japon İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Japon konsolosu heyeti ve sanatseverler katıldı.

"DÜNYADAKİ BİRÇOK İŞİN ÖZÜNDE SANATÇI DOKUNUŞLARI VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacakları Tokyo gezisi öncesinde böyle bir akşamda bir araya geldikleri için çok mutlu olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sergiyi çok beğendiğini söyledi.

Japon Kirie sanatının Türk Katı sanatıyla da benzer olduğunu söyleyen Demircan, sanayinin ve teknolojinin hızla geliştiği, dünyada ki birçok işin özünde sanatçı dokunuşlarının, hayal dünyalarının olduğunu bu sergiyle daha da iyi gördüğünü dile getirdi.

"SANATÇILAR ASLINDA BİZLERİN REHBERLERİDİR"

Sanatçıların yaptıkları eserlerin sadece duvarları süslemediğini söyleyen Demircan, "Sanatçılar aslında bizlerin rehberleridir. Eğer ülkemiz zenginleşecekse, daha güzel ürünler tasarlayacaksak ve dünya varlığımızı hissedecekse bunun mimarı yine sanatçılar olacaktır. Bu düşüncelerle burada bulunan bütün sanatseverlere ve elbette sanatçımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"İSTANBUL ÖZLEMİM SON BULDU"

Eserlerini nasıl yaptığını anlatan Shu Kubo, çok sayıda sanatseverin sergi açılışında olmasından büyük heyecan yaşadığını ama asıl heyecanının İstanbul'a gelmek olduğunu dile getirdi. Kubo, İstanbul'un çok egzotik ve enerjik bulduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kirie sanatçısı Shu Kubo, Başkan Demircan'a çalışmaları içeren Kirie katalogu hediye etti.

Kağıttan Japonizm  Kirié Sergisi 6-18 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Japonya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title