Haberler

Kağıttan Dünyam"La Okulu ve Okumayı Sevdiler

Edremit ilçesindeki Şehit Hamdibey İlkokulundaki öğrenciler, "Kağıttan Dünyam" projesi kapsamında, ders sırasında ve teneffüslerde klasik müzik eşliğinde kitap okuyor, zaman zaman çalan farklı müziklerle de dans edip, eğleniyor.

HAKAN FİRİK - Edremit ilçesindeki Şehit Hamdibey İlkokulundaki öğrenciler, "Kağıttan Dünyam" projesi kapsamında, ders sırasında ve teneffüslerde klasik müzik eşliğinde kitap okuyor, zaman zaman çalan farklı müziklerle de dans edip, eğleniyor.

Öğrencilerin okulu sevmesi ve kitap okuma alışkanlığını kazanması amacıyla hayata geçirilen "Kağıttan Dünyam" projesinde ilk olarak "Kitap okuma köşesi" oluşturuldu.

Koridordaki okuma köşesine yerleştirilen sıralar, çocukların dikkatini çekecek ölçüde, okul müdürü Nazan Özateş'ten öğretmenine, okul aile birliği başkanından, velilere kadar eline fırçayı alan birçok kişi tarafından boyandı.

Edremit Şehit Hamdibey İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yeliz Erkovan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kağıttan Dünyam" Projesinin amacına ulaştığını söyledi.

Proje kapsamında her gün bir ders saatinde öğrencilerin klasik müzik eşliğinde sınıflarında, bazen de teneffüslerde okuma köşesinde kitap okuduğunu belirten Erkovan, çocukların teneffüslerde dans edip oynadığını, eğlendiğini anlattı.

Kitap okuma köşesindeki sıraları rengarenk boyayarak çocuklara güzel bir ortam sağladıklarını ifade eden Erkovan, okulda ayrıca "değerler ağacı" da oluşturduklarını anlattı.

Birinci sınıf öğrencilerinin okula daha iyi adapte olduğunu, bütün sınıflar genelinde kitap okuyan çocuk sayısının arttığını dile getiren Erkovan, "Okul müdürümüz Nazan Özateş'ten öğretmenlerimize ve velilerimize kadar herkesin emeği var. En büyük sorunumuz, yeterince kitap okuyamamak. Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda ediniliyor. Biz de bunu başarmaya, çocuklara severek kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz." dedi.

Temizlik görevlisi de kitap okumaya başladı

Temizlik görevlisi Arzu Gürbulak, öğrenciler için hazırlanan projeden etkilenerek boş zamanlarında kitap okumaya başladığını aktararak, "Ben de heveslendim ve başladım okumaya. Müdüre hanıma bizlere kitap okumayı sevdirdiği için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlkokul 4. sınıf öğrencisi Metin Efe Kurt, okuma köşesindeki kitapları alıp okuduklarını söyleyerek, "Okuma saatlerimiz oluyor. Müzikle kitap okumak da güzel oluyor. Teneffüslerde eğlenmemiz için müzikler çalıyorlar farklı farklı. Okuma saatlerinde klasik müzikler çalıyor. Bu yenilikler sayesinde bütün öğrenciler çok mutlu." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hamdibey Edremit Politika Güncel Haberler

title