Haberler

Kağıthane'deki Yapıların 4'te Biri Dönüştürüldü

Güncelleme:

Kağıthane Belediyesinin hayata geçirdiği, Ada Bazında Kentsel Dönüşüm Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kağıthane Belediyesi'nin kentsel dönüşümü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Ada Bazında Kentsel Dönüşüm Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dönüşüm kapsamında her gün 28 dairelik bir apartmanı yıkıp yerine yenilerini yaptıklarını söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçedeki binalarını 4'te birini yenilediklerini belirtti.

Kağıthane Belediyesi'nin kentsel dönüşümü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Ada Bazında Kentsel Dönüşüm Çalışmaları kapsamında Talatpaşa Mahallesi'nde 137 adet daireden oluşan rezidansın temeli atıldı. 2 blok olarak inşa edilecek olan projenin temel atma törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, firma yetkilileri, STK temsilcileri ve oda başkanları, mahalle muhtarları ile birim müdürleri katıldı.

Kağıthane'deki binaların 4'te birini yenilediklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane'de gerçekleştirilen dönüşümler hakkında bilgiler verdi. Temeli atılan bu projenin Talatpaşa Mahallesi'ne çok şey katacağını belirten Başkan Kılıç, dönüşümden vatandaşların memnun olduğunu söyledi. İlçenin İstanbul'un cazibe merkezlerinden birisi haline geldiğini belirten Başkan Kılıç, "Kağıthane kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde ilerliyor. Burada 37 bina yıkıldı ama 137 daire ortaya çıkacak. Göreve geldiğimiz 2004'den bugüne Kağıthane'nin tam yüzde 26'sını dönüştürdük. Kentsel dönüşümün hızını rakamsal bir ifade ile anlatmak istesek her gün 28 dairelik bir apartmanı yıkıp yapıyoruz. Yüzde 26 oranında bir dönüşüm 46 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 140 bin kişinin yaşadığı bir alanı dönüştürmüş olduk. Bu kadar kısa bir zaman içerisinde yeni bir şehir kurduk. Yani Anadolu'da herhangi bir şehirden büyük bir şehir kurmuş olduk" dedi.

Konuşmaların ardından Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan ve beraberindeki heyet, harç atma butonuna basarak rezidansın temelini attı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fazlı Kılıç Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title