Haberler

Kağıthane'deki Seçim Sandık Sonuçlarında "Hile" Davası Ağır Cezada. Duruşmayı Karayalçın da İzledi

30 Mart yerel seçimlerinde Kağıthane İlçesi'nde bazı sandıklarda seçim sonuçlarının Ak Parti lehine değiştirildiği iddiaları üzerine 29 sandık başkanı hakkında ayrı ayrı açılan davalardan biri ilk defa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

30 Mart yerel seçimlerinde Kağıthane İlçesi'nde bazı sandıklarda seçim sonuçlarının Ak Parti lehine değiştirildiği iddiaları üzerine 29 sandık başkanı hakkında ayrı ayrı açılan davalardan biri ilk defa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kağıthane 1360 nolu sandık başkanı Ali Murat Bolat katıldı. CHP adına Avukat Zeynel Öztürk duruşmaya katılırken, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da duruşmayı izleyici olarak katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık Ali Murat Bolat, düzenledikleri tutanakları, ilçe seçim kuruluna teslim ettiklerini ve daha sonra ayrıldığını belirterek, teslim ettiği belgeler üzerinde herhangi bir karalama ya da değişiklik söz konusu olmadığını ileri sürdü. Bolat ayrıca teslim etmeden önce tutanakların fotoğrafını çektiğini ve bunu mahkemeye sunacağını söyledi.

Bolat, "Tutanakta sadece ismimin yazılı olduğu bölümdeki yazı ve imza bana aittir. Diğer bölümlerdeki rakamlar ve yazılar bana ait değildir. Söz konusu belgede yapılan tahrifatta bana ait değildir" dedi.

CHP AVUKATI: "TAHRİFAT YAPILAN TUTANAK BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLSİN"

Söz alan CHP avukatı Zeynel Öztürk, sanığın evrakları teslim ettiği ilçe seçim kurulu görevlisinin tespit edilmesini istedi. Tahrifatın yapılabileceği bölümün tutanakların birleştirilme bölümü olabileceğine dikkat çeken Öztürk, birleştirme işlemini gerçekleştiren görevlireni isimlerinin de seçim kurulundan sorulmasını talep etti. Öztürk, bu kişilerin imza ve yazı örneklerinin alınmasını, bu örneklerle tahrifat yapılan tutanağın bilirkişilerce incelenerek rapor hazırlanmasını istedi. Evrakları teslim alan kişilerle sanığın da yüzleştirilmesini talep eden Öztürk, Kağıthane İlçe Seçim Müdürü Tevrat Aktürk'ün de tanık olarak dinlenmesini istedi.

İLÇE SEÇİM MÜDÜRÜ TANIK OLARAK DİNLENECEK

Mahkeme, Kağıthane İlçe Seçim Kurulu'ndan tutanağı teslim alan ve sonuçları bilgisayarlara giren görevlilerin isimlerinin bildirilmesine karar verdi. İstenen isimler bildirildiğinde bu kişilerin yazı ve imza örneklerinin alınmasına hükmeden mahkeme, tutanağı teslim alan seçim kurulu görevlisinin tespit edildikten sonra duruşmada sanıkla yüzleştirilmesini kararlaştırdı. Sanığın da yazı ve imza örneklerinin alınmasına karar veren mahkeme, Kağıthane İlçe Seçim Müdürü Tevrat Aktürk'ün de duruşmaya tanık olarak çağrılmasına hükmetti.

ASLİYEDEN AĞIR CEZAYA...

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Kağıthane'deki 1360 nolu sandıkta, İlçe seçim kuruluna teslim edilen Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuç tutanağı ile tüm partiler ile paylaşılan tutanak arasında arasında farklılıklar tespit edilmesi üzerine Kağıthane İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın ihbarda bulunuldu. CHP'liler Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuç tutanağında tahrifat yapılarak, CHP'den 100 oy silindiği, 8'e düşürüldüğü ve söz konusu 100 oyun AK Parti'ye eklendiğini öne sürmüştü. Bunun üzerine yapılan soruşturma neticesinde sandık başkanı Ali Murat Bolat hakkında iddianame düzenlendi. Bolat'ın seçim kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik ve görevi ihmal suçlarından cezalandırılması istendi. İddianame önce İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, sanığa yüklenen sahtecilik suçunun kamu görevlisinin sahteciliği kapsamına girdiğini belirtti. Bu nedenle ağır ceza mahkemesi görev alanına girdiğini kaydeden mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Bolat'ın 3,5 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılması isteniyor.

KARAYALÇIN: "SEÇİM EVRAKLARI ÜZERİNDE SAHTECİLİK YAPILMIŞTIR"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonrası adliye binası önünde konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Görülen davanın Türkiye siyasi tarihi ve seçim tarihi için çok önemli bir dava olduğunu belirten Karayalçın, "Türkiye'de hemen hemen her seçimden sonra dile getirilen pusulalar üzerinde ya da evrak üzerinde sahtecilik yapıldığı şekilde iddianın en somut olanının davası az önce görüldü. Yanlızca 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değil, çok sayıda dava var" dedi. Bu davaların hepsini takip ettiklerini dile getiren Karayalçın, "Biraz önce birkez daha ortaya kondu ki, seçim evrakları üzerinde, toplamalar aşamasında çok ciddi olarak sahtecilik yapılmıştır. Bunlar bizim bularak yargıya taşıdıklarımız. Kim bilir bizim bulamadığımız ama seçim sonucunu çok ciddi şekilde etkilemiş olan çok sayıda olay yaşanmıştır" ifadelerinde bulundu.

"KOZMİK ODAYA GİRENLER VAR ÇIKANLAR VAR BUNU TESPİT ETTİK"

Karayalçın, "Avukatımız, kozmik odayla bağlantının kurulmasını talep etti. Kozmik odaya girenler var çıkanlar var. Bunu tespit etmiş bulunuyoruz. Ama bunun adının, sanının, kimliğinin de açık bir biçimde ortaya konmasını talep ediyoruz. CHP olarak hem kendi oylarımıza sahip çıkacağız. Hem de hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün yurttaşlarımızın oylarına sahip çıkılması için yardımcı olacağız" dedi. Seçim sürecine girildiğine dikkat çen Karayalçın, "Parti olarak her türlü duyarlılığı ortaya koymaktayız. Aynı şekilde yurttaşlarımıza düşen sorumluluklarda var. Tüm yurttaşlarımızı dikkatli olmaya, seçimlere katılmaya ve oylarına sahip çıkmaya çağırıyorum" diye konuştu.

CAN DÜRDAR'IN YARGILANMASIYLA İLGİLİ...

Can Dündar'ın yargılanmasına ilişkin sorulan soruya Karayalçın, tümünün siyasi olduğunu, gerçeklerle ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Aslında o konuda açılan davalarla iç güvenlik yasası arasında çok güçlü bağlantı olduğunu da görüyorum. Eğer bu yasa çıkarsa bundan sonra demokratik kitle eylemlerinin önünün nasıl kesileceğinin de, bunun hazırlıklarının nasıl yapılacağını da açık şekilde görüyorum. Çok sayıda olayı birbiriyle ilişkilendirdiğinizde Türkiye'de hukuk devletinin ve demokrasinin yara aldığı bir dönemin içinde olduğunu açık olarak görmekteyiz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Murat Karayalçın Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title