Haberler

Kağıthane Belediyesinin Kültür Gezileri 21 Mart'ta Başlıyor

Güncelleme:

Kağıthane Belediyesinin 21 Mart'ta Çanakkale gezisiyle start alacak kültür gezileri Bursa, Konya ve Edirne ile devam edecek.

Kağıthane Belediyesi'nin 21 Mart'ta Çanakkale gezisiyle start alacak kültür gezileri Bursa, Konya ve Edirne ile devam edecek.

Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen kültür gezileri başlıyor. 21 Mart sabahı Çanakkale gezisiyle start alacak kültür gezileri Bursa, Konya ve Edirne ile devam edecek. Öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, Kadın Kent Gönüllüleri ile bireysel başvurularda bulunan yaklaşık 20 bin kişinin katılacağı gezilerin ilk kafilesi, 21 Mart sabahı Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıkacak.

Türkiye'nin din, sanat ve kültür dokusunu Kağıthanelilere sunabilmek amacıyla ülkenin tarihi, otantik ve kültürel mirasını yansıtan Çanakkale, Bursa, Edirne ve Konya'ya kültür gezileri düzenleyen Kağıthane Belediyesi, geleneksel hale getirdiği bu çalışmayla takdir topluyor.

Gezinin Çanakkale turunda zafer destanının yazıldığı yerlere gidecek olan Kağıthaneliler, Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar ve Kilitbahir Kalesi gibi tarihin dönüm noktasına şahitlik eden mekanları ziyaret edecekler.

Kültür gezilerinin hayırlı olması dileğinde bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, her köşesinde doğal güzellikler ve tarihi miras barındıran ülkemizin değerlerini yerinde tanımanın önemini vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kağıthane Çanakkale 21 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title