Haberler

Kağıthane Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk

Kağıthane Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Hayvanseverler Meclisi’ni kurdu.

Kağıthane Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Hayvanseverler Meclisi'ni kurdu. Meclis üyeleri 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde evcil hayvanlarıyla birlikte ilk toplantılarını gerçekleştirecek.

Hayata geçirdiği projelerle ilçeyi İstanbul'un cazibe merkezlerinden birisi haline getiren Kağıthane Belediyesi, ses getirecek bir çalışmaya imza attı. Kağıthane Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının sağlığı ve güvenliği için Türkiye'de ilk kez Hayvanseverler Meclisi'ni kurdu.

Yerel yönetimlerin STK'larla işbirliği konusunda sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Bizler emanet gözüyle baktığımız hayvanlara şefkatle yaklaşıyoruz. Veteriner İşleri Servisiyle hem sokakta yaşayan hayvanlara hem de sahipleriyle birlikte yaşayanlara en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Kısacası sadece insanların değil bütün canlıların her şeyi bulabilecekleri, huzur ve güvende olacakları bir Kağıthane için uğraşıyoruz. Şimdi bu alandaki çalışmalarımızı daha ileri bir boyuta taşımak, hayvanseverlerle koordineli bir şekilde çalışmak için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip Hayvanseverler Meclisimizi kurduk. Kurduğumuz bu mecliste yer alarak bizleri yalnız bırakmayan hayvanseverlere teşekkür ediyor meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkanlığını Nuran Sevinç'in yaptığı 16'sı asil olmak üzere 35 üyenin katılımıyla Kent Konseyi bünyesinde kurulan Hayvanseverler Meclisi, ilçedeki hayvanların haklarını koruyacak ve yaşam standartlarını yükseltmek için projeler üretecek.

Dünya Hayvanları Koruma Günü olan 04 Ekim'de Kağıthane Belediyesi Meclis salonunda kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlarıyla birlikte gelerek ilk toplantısını gerçekleştirecek olan meclis, ilçedeki teşkilatlanma yapısını oluşturmaya yönelik kararlar alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kağıthane İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title