Haberler

Kağıthane Belediyesi'nden Engelli Çocuklara Hipoterapi Hizmeti

Kağıthane Belediyesi, yüzlerce engelli çocuğa ve ailelerine Şile Halk Plajı’nda keyifli bir gün yaşattı.

Kağıthane Belediyesi, yüzlerce engelli çocuğa ve ailelerine Şile Halk Plajı'nda keyifli bir gün yaşattı. Engelli minikler aynı zamanda Hasbahçe'de at binerek stres attı.

Kağıthane Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında yüzlerce engelli miniği ve ailesini mutlu edecek bir hizmete imza attı. Proje kapsamında, yaz boyunca haftanın 4 günü Şile Halk Plajı'nda denize giren minikler, aynı zamanda Hasbahçe'de at binerek terapi ediliyor. At binen minik engelli ve ailelerin yanlarında bulunarak destek olan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, miniklerin proje sayesinde sosyal hayatta daha uyumlu bireyler haline geldiğini söyledi.

"SOSYAL HAYATTA DAHA UYUMLU BİREYLER HALİNE GELİYORLAR"

Kılıç, yaptığı konuşmada projenin öneminden bahsetti. Miniklerin bir yerel yöneticiyi yanlarında görmesiyle daha çok mutlu olduklarını belirten Başkan Kılıç, "Otistik çocuklarımızı burada ücretsiz olarak hipoterapi uygulaması yapıyoruz. Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde engelliler meclisinde Kağıthane'de tüm engelli çocuklarımıza çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bu düzenli olarak yaptığımız bir çalışma. Engelli çocuklarımızı düzenli olarak 4 gün boyunca hipoterapi çalışması yapıyoruz. Çocuklarımız tabii çok mutlu. Aileleri de öyle. Çocuklarımız burada geçirdiği zamandan sonra sosyal hayatta daha çok uyumlu bireyler haline geliyorlar. Bu eğitimin kendilerine çok katkısının olduğunu gördükten sonra ısrarlı bir şekilde sürdürüyoruz çalışmalarımızı" diye konuştu.

Başkan Kılıç engelli çocukların Şile Halk Plajı'nda yaşadığı mutlu anları ise şu sözlerle ifade etti:

"Şile'de de yine günübirlik olarak engelli miniklerimizi ve ailelerini kampımıza götürüyoruz. Sabah erken götürüyoruz, orada kahvaltılarını yapıyorlar. Sonra denize giriyorlar, deniz keyfi yapıyorlar. Sonra yine tekrar yemeklerini yiyip evlerine dönüyorlar. Bir gün içerisinde ailelerimiz ve çocuklarımız doya doya denizin tadını çıkarmış oluyorlar. Evin dışında bir ortamda bulunmuş oluyorlar. Yerel yönetim olarak her türlü ortamı, her türlü imkanı hazırlıyoruz. Çocuklarımızın ailelerinin bu tür rahatlama ortamlarına ihtiyaçları var. Bazen ata binmekte çekiniyorlar biz yanlarında oluyoruz. Bir yerel yöneticinin yanlarında olmasıyla kendilerini daha güvende hissediyorlar."

"ÇOCUKLAR KENDİ BEDENİNİ TANIYOR"

Minik engellilerin eğitmenlerinden biri olan Canan Yegengin, "Çocuklar için hipoterapinin tüm gelişme alanlarında katkısı oluyor. Özellikle dil konuşma ve beden koordinasyonunda. Aynı zamanda algısal anlamda da bir hayvan ile iletişime geçmeleri ruhsal anlamda da çok fayda sağlıyor. Burada biz çocuklarımıza kendi bedenini koordinasyonunu öğrenmesi sağlamasını amaçlıyoruz" dedi.

"BİZİMLE DAHA ÇOK İLETİŞİM KURUYOR"

Terapiler sayesinde çocuğunun daha daha sosyal hale geldiğini belirten Gülay Gövdere, "Daha sakinleşti, daha çok bizimle iletişim kurmaya başladı. Arkadaşları ile daha iyi anlaşmaya başladı. Hırçın değil artık. Daha uyumlu, her şeyi söyleyebiliyor" diye konuştu. Nermin Erten ise, "Tuna normalde İçine kapanık bir çocuktu. Böyle ortamlara girdikçe daha çok açıldığını görüyorum. Bizim için bu çok iyi oluyor. Tuna, daha çok fizik tedavisi görüyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Kılıç Kağıthane Şile Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title