Haberler

Kafkasya Ünıversıteler Bırlığı 6. Olağan Kongresı Bışkek'te Gerçekleştırıldı

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 6. Olağan Kongresi ile Uluslararası Eğitim Fuarı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirildi.

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 6. Olağan Kongresi ile Uluslararası Eğitim Fuarı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirildi.

Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesinin (KTMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Transkafkasya'da Tarihi İpek Yolu'nun Yeniden İnşası: Düşünceler ve Öneriler" konulu KÜNİB 6. Olağan Kongresi'ne, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Ardahan Üniversitesi Rektörü ve KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, T.C. Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Ukrayna Bişkek Büyükelçisi Nikolay Doroşenko, Azerbaycan Büyükelçilik temsilcileri, YÖK üyeleri, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, KÜNİB üyesi/izleyici üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilciler katıldı.

KTMÜ Rektörü ve Türk Dünyası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Balcı, bölgesel işbirlikleri ve ortaklıkların büyük bir sinerji oluşturarak uluslararası alanda büyük etki yaratacağını, bunlardan biri olan ve iki ülkenin ortak kurduğu Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi'nin iki ülkenin desteğiyle bugün Türk dünyasına hizmet eden ve Türk dünyası gençlerinin yetiştiği güçlü bir üniversite olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Balcı, Türk Dünyası Üniversiteler Birliği'nin ve Kafkasya Üniversiteler Birliği gibi değerli oluşumların bölgesel işbirlikleri çerçevesinde hızla büyüyerek gelişeceğini ve uluslararası alanda etkili kurumlara dönüşeceğini kaydetti.

KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise günümüz dünyasında içe kapanarak, dış dünyayla etkileşimden yoksun olunmasının büyük kayıplarla sonuçlanacağını, KÜNİB gibi birliklerin yapacağı çalışmaların insanlığa çok şey katacağını söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, "Güneş doğudan doğuyor. Bunun anlamını doğru okumalıyız. Doğunun kaynakları batıda tüketiliyor fakat batının silahları doğuya yöneltiliyor. Bu sebeple yaşadığımız coğrafyanın önemini iyi bilmeliyiz. KÜNİB gibi birliklerin yapacağı çalışmalar, bu yönde insanlığa çok şey katacaktır. Ümidimiz gençlerimizin üniversite yıllarında kardeşliklerini pekiştirmeleri, dost olmaları ve uluslararası platformlarda güç birliğiyle ülkelerimizi, halklarımızı temsil etmeleridir" diye konuştu.

Prof. Dr. Yekta Saraç da konuşmasında, dünyada ülkeler ve yükseköğretim kurumları arasındaki uluslararası ilişkilerin ve işbirliklerinin arttığını, KÜNİB'in de böyle bir ihtiyaçtan doğduğunu söyledi.

Kongre sonunda KÜNİB üyesi ve izleyici üniversiteler arasında Mevlana Değişim Protokolü anlaşmaları imzalandı.

Kongre sonrası Bişkek'te KÜNİB Eğitim Fuarı düzenlendi. Türkiye'den 40, Kıbrıs'tan 1, Amerika Birleşik Devletlerinden 1, Kırgızistan'dan 1 üniversite katıldığı ve iki gün süren fuara üç bini aşkın ziyaretçi katıldı. Erciyes Üniversitesi, fuarda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak nezaretinde Öğrenci İşleri Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Karaaslan ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Çakır tarafından genç üniversite adaylarına tanıtıldı. Kırgızistanlı lise ve üniversite öğrencileri Erciyes Üniversitesi'ne yoğun ilgi gösterdi.

MERKEZİ ASYA ÜNIVERSITELER BIRLIĞI KURULDU

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin ev sahipliğinde Bişkek'te gerçekleştirilen kongrede, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin öncülüğünde Merkezi Asya Üniversiteler Birliği" kurulması kararlaştırıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin öncülüğünde kurulan "Merkezi Asya Üniversiteler Birliği"ne Erciyes Üniversitesi kurucu üye oldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırgızistan Kafkasya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title