Haberler

Kafkasya'daki Çatışmalar ve Alternatif Çözüm Yolları" Konferansı

Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Dursun Hasanov da "Artık yeni nesil ve tüm dünya, Hocalı'da bir soykırım yaşandığını, orada neler olup bittiğini iyi bilmelidir.

Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Dursun Hasanov da "Artık yeni nesil ve tüm dünya, Hocalı'da bir soykırım yaşandığını, orada neler olup bittiğini iyi bilmelidir." dedi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Güney Kafkasya'da Dağlık Karabağ, Abhazya ile Güney Osetya meseleleri ve çözüm yollarının tartışıldığı "Kafkasya'daki Çatışmalar ve Alternatif Çözüm Yolları" konferansı düzenlendi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesinde düzenlenen konferansa, Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Dursun Hasanov, Azerbaycan Milli Meclisi milletvekili Elman Memmedov, Azerbaycan'ın devlete ait petrol şirketi Socar'ın Gürcistan şubesi müdürü Mahir Memmedov, Kafkasya konularındaki Gürcü uzman Mamuka Areşidze, Gürcü ve Azerbaycanlı profesörler, üniversite öğrencileri ve yetkililer katıldı.

Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Dursun Hasanov, konuşmasında Hocalı katliamına değindi. 25 yıl önce 613 kişinin ölümü, bin 275 kişinin yerlerinden edilmesine neden olan Hocalı Katliamı'nın aslında bir soykırım olduğunu anlatan Hasanov, "Artık yeni nesil ve tüm dünya, Hocalı'da bir soykırım yaşandığını ve orada olup bitenleri iyi bilmelidir." ifadesini kullandı.

İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesine bağlı Kafkasya Enstitüsü Başkanı Pr.Tsira Baramidze, zengin hoşgörü kültürüne sahip Kafkasya bölgesinde Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya, Azerbaycan'ın da Dağlık Karabağ bölgelerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle güvenliğin ve istikrarın büyük zarar gördüğünü söyledi.

Baramidze, bir ilk olan konferansta Kafkasya'daki çatışmaların sebepleri değil çözüm yollarının tartışılacağını belirterek, "Kafkasya'nın istikrarı için bu bölgede tüm halkların barış içinde yaşamak amacıyla ortak mücadele vermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Gürcü uzman Mamuka Areşidze de konuşmasında Kafkasya halklarının, Dağlık Karabağ, Abhazya ve Güney Osetya'da yaşanan trajedilerin kurbanları olduğunu ifade ederek, bu çatışmalardan Rusya'yı sorumlu tuttu.

Areşidze, "Devletler sürekli olarak birbirlerine düşmanlık güdemez. Maalesef bugün de tanık olduğumuz gibi, çeşitli halklar arasında düşmanlık yaratma durumu, üçüncü bir gücün (Rusya) desteğiyle devam ediyor. Bu durum onun çıkarınadır. Bu bilerek yapılıyor. Güney Kafkasya'yı kolayca kontrol edebilmek için yapıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Mamuka Areşidze, Güney Kafkasya halklarının ilişkilerini güçlendirmesi, kendi çabalarıyla barış ve istikrarı oluşturması gerektiğini savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kafkasya Azerbaycan Gürcistan Karabağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title