Haberler

Kafkas Sürgün Anması İçin Görüşmeler Sürüyor

Güncelleme:

21 Mayıs tarihinde Kandıra Kefken'de yapılması planlanan Büyük Kafkas sürgün anması için Kafkasyalılar istişarelerini sürdürüyor.

Çarlık Rusyası tarafından 21 Mayıs 1864'te gerçekleşen büyük Kafkas sürgünü ile milyonlarca Kafkasyalı Anadolu topraklarına sürgün edilmişti. Kafkasyalıların ilk çıktıkları topraklardan olan Kocaeli Kandıra Kefken'de 21 Mayıs Kafkas Sürgün Anması planlanıyor. Geçtiğimiz aylardan itibaren gerçekleşen çalışmalar ile hem bürokratların desteği alınmış hem de Kafkas büyüklerle istişareler sürdürülüyordu. Gerçekleşen görüşmeler Düzce Abhaz Derneği'nde ve Sakarya Akyazı Babalı Köyü'nde devam etti.

DESTEK SÖZÜ ALINDI

Aşubha Ruhi Karaalp, Şafak Azazba, Kuzaba Olgun Aksoy ve Gardia Hasan Konca, Düzce Abhaz Derneği'nde dernek başkanı İlhan Kuazba, dernek yöneticileri ve üyeleri ile görüştü. Gerçekleşen görüşmede 21 Mayıs'ta planlanan anma için fikir birliğine varıldı. Abhaz Federasyonu (ABHAZFED) ve Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 'nun birlikte organize edeceği anma için Düzce'den sonra Sakarya Akyazı Babalı Köyü'ne ziyaret gerçekleştirildi. Hilmi Eynipha ve Hilmi Şikok ile gerçekleşen görüşmelerde de fikir birliğine varıldı. Ruhi Karaalp Salı günü KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya ile Ankara'da bir görüşme gerçekleştirecek. Ardından ise Genel Başkanı ABHAZFED Başkanı Cengiz Koç ile bir görüşme gerçekleştirilecek. Görüşmeler bölgedeki kanaat önderleriyle devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çarlık Rusyası Kandıra Düzce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title