Haberler

Kafes balıkçıları deniz sezonunda da mutlu

HAYATİ AKÇAY - 1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından tezgahlar hamsi, palamut, mezgit ve istavritle şenlense de vatandaşlar kafeste yetiştirilen levrek, çupra ve somon gibi balıklardan da va...

HAYATİ AKÇAY - 1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından tezgahlar hamsi, palamut, mezgit ve istavritle şenlense de vatandaşlar kafeste yetiştirilen levrek, çupra ve somon gibi balıklardan da vazgeçemiyor.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde kafes balıkçılığı yapan bazı firmalar, günde 10 tonun üzerinde balığı paketleyerek çeşitli illere gönderiyor.

İlçede kafes balıkçılığı yapan bir firmanın ortaklarından Bülent Çoluk, AA muhabirine, kafes balıklarına beklenildiği gibi ilginin azalmadığını, aksine vatandaşların kafes balıklarına olan ilgisinin devam ettiğini söyledi.

Bütün balıkçı tezgahlarında hamsi, palamut, mezgit ve istavritin yanı sıra kafeslerde yetişen levrek başta olmak üzere birçok balığın satışa sunulduğunu belirten Çoluk, "1 Eylül'den bu yana kafes balıklarının tüketiminde azalma söz konusu değil" dedi.

Ordu'da 8 firmanın kafes balıkçılığı yaptığını anlatan Çoluk, "Sadece Ordu'da günde 10 tonun üzerinde balık çeşitli illere gönderiliyor, bu da zaten kafes balıklarının nasıl tüketildiğini bize gösteriyor" diye konuştu.

- "Halkımız hamsiden de kafes balıklarından da vazgeçemiyor"

Sezon boyunca kafes balıklarına ilginin azalacağını beklemediğini vurgulayan Çoluk, şunları kaydetti:

"Ülkemizin nüfusu her geçen yıl artıyor. Buna paralel olarak balık tüketimi de artıyor. Özellikle büyük şehirlerde balık tüketim oranları çok yüksek. Bu anlamda baktığımızda 1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından üretimini yaptığımız levrek, somon, ve çupra gibi kafes balıklarının tüketimi halen yapılıyor. Vatandaş bir gün hamsi yiyorsa bir gün de palamut yiyor ama kesinlikle bir sonraki gün herhangi bir kafes balığından satın alarak tüketmesini de biliyor. Vatandaşlarımız evde tükettiği gibi restoranlara da giderek kafes balıklarını tercih ediyor. Halkımız hamsiden vazgeçemediği gibi kafes balıklarından da vazgeçemiyor."

Çoluk, diğer balık çeşitlerinde olduğu gibi kafes balıklarının fiyatlarında çok değişiklik olmadığını sözlerine ekledi.

- Kafes balıkları tezgahların vazgeçilmezleri

Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam da kafes balıklarının 12 ay boyunca tezgahlarda yerini aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Balıkçılarımız balık tutamadığı zaman ya da av yasağı dönemlerinde tezgahlarında sattığı kafes balıklarıyla geçimlerini sağlarlar. Bu nedenle kafes balıkları levrek, somon ve çupra tezgahların vazgeçilmezleridir. Bu dönemde de halen kafes balıklarını tüketen vatandaşların sayısı oldukça fazla. Açıkçası herkes istediği balığı tüketiyor. Bir akşam vatandaş hamsi yiyorsa, bir akşam sonra mutlaka kafes balığını tüketiyor."

Kentte yaklaşık 15 yıldır balık satışı gerçekleştiren Mehmet Altunsoy ise her gün tezgahında mutlaka kafes balığı satışa sunduğunu, vatandaşların başta levrek olmak üzere kafes balıklarına ilgisiz kalmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Perşembe Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title