Haberler

Kafelerin Yan Yüzeylerinin Yüzde 51'i Açık Olacak

Çanakkale'nin Biga İlçesinde, kapalı alanlarda sigara içilmesi ile ilgili 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında bilinç oluşturulması amacı ile eğitim düzenlendi.

Biga Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen eğitime kahvehane ve cafe işletmecileri katıldı. Eğitimde konuşan Biga İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yahya Kemal Kavrak, "Sabit veya seyyar bir tavanı yada çatısı olan kapıları,pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar.Aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler kapalı alan olarak değerlendirilecek ve bu alanlarda tütün ürünleri tüketilmesi önlenecektir" diye konuştu.

Sigara içenlere, 5326 sayılı yasaya göre 2016 yılı için 105 lira, işletme sorumlularına ise bin 432 lira ile 7 bin 179 lira arasında idari para cezası uygulandığını hatırlatan Kavrak, 2016 yılı içerisinde 2 bin 914 işletmede denetim yapıldığını 23 işletmede ihlal tespit edilerek. 52 kişiye idari para cezası uygulandığını, işletmelere ise 37 bin 240 lira idari para cezası uygulandığını kaydetti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title