Haberler

Kafa Dengi, Başakşehir'de Sosyal Medyayı Yorumladı

Başakşehir’de katıldığı söyleşide sosyal medya ile daha rahat hareket edebilir hale gelindiğini ifade eden Kafa Dengi ekibi üyelerinden Tarık Tufan, “İnsanların sosyal medyada kullandığı dil nefret diline döndü” dedi.

Başakşehir'de katıldığı söyleşide sosyal medya ile daha rahat hareket edebilir hale gelindiğini ifade eden Kafa Dengi ekibi üyelerinden Tarık Tufan, "İnsanların sosyal medyada kullandığı dil nefret diline döndü" dedi.

Başakşehir Belediyesi'nin her ay düzenlediği sohbet söyleşilerinin bu ayki konuğu, Kafa Dengi ekibi üyelerinden Tarık Tufan ve Gökdemir İhsan oldu. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve Başakşehirliler katıldı. Kafa Dengi ekibi, söyleşide samimi sohbetleri ile gündeme dair analizler yaptı.

"SOSYAL MEDYANIN DİLİ NEFRET DİLİNE DÖNÜŞTÜ"

"Başakşehir'e geldiğimde yan apartmanda bir komşuma gitmişim gibi sıcak bir his uyandı" diyerek sözlerine başlayan Kafa Dengi ekibinden Tarık Tufan, sosyal paylaşım mecralarının dilini sert bulduğunu söyledi. Tarık Tufan, sosyal medyada kullanılan dilin nefret diline dönüştüğünü ifade ederek, "İnsan yüz yüze iletişim kurduğu zaman çoğu zaman ahlakı, vicdanı az buçuk varsa kötü sözleri söylemekten çekinir. Ama araya sosyal medya ile mesafe girdiği için daha rahat hakaret eder hale geldik. Ben biri bana sosyal medyada hakaret ettiği zaman uykularım kaçıyor, kayıtsız kalamıyorum. Kendi kimliklerini bulamamış insanlar bu mecra ile bir kimlik bulmaya çalışıyor. Fark edilmek istiyorlar, bunu da sıradan insan olunca başaramadıkları için, aykırı söylemlerle yapmaya çalışıyorlar. Biz vasata dahil olmakla tanımlanmış ümmetleriz, ama bu medya fark edilmek üzerine kurulu" dedi.

Sosyal medyanın çocukların ahlakı üzerinde etkileri olduğunu belirten Gökdemir İhsan ise, "Çocuklarımızı modern dünyada kendimizden ayırdık, tek başlarına, bilgisayarlarla baş başa bıraktık. Onlarla sohbet edemez hale geldik. Onlar da kendilerini ifade mecrası olarak sosyal medyayı tercih etti. Çocuklarımızı yanımızdan ayırmamalıyız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE TAHSİLLİ CEHALET ÇOK FAZLA"

" Türkiye'de tahsilli cehalet çok fazla" diyen Tarık Tufan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Toplumun her kesiminden, İslamcısı, solcusu, entelektüeli tahsilli bir cinnet yaşıyor. Ama toplumumuzun çok şükür ki büyük kısmı, her şeyi ayırt edebilme yetisine sahip. İnşallah bu tahsilli cinnet topluma sirayet etmeden yıkılır."

Gökdemir İhsan ise, tahsilli cinnetin gelenekle bağımızın büyük oranda kopmasından kaynaklandığını dile getirerek, "Gelenekle bağımızın kopmasıyla yeni yeni modernist akımların türemesi bu süreci tetiklemiştir. Sadece seküler kesimde değil, dini camiada da tahsilli cinnet durumu söz konusudur. Bu kesimde de insanlar, ilim sahibi olmadan anne babasını, toplumu beğenmiyor. Ben bu kesimdeki cinneti daha tehlikeli buluyorum" dedi.

"Medeniyetten, kültür sanattan bahsettiğimizde bizim entelektüel kesimimiz, okumuş yazmış adamlarımız bunları gereksiz bir teferruat olarak görüyor" diyen Gökdemir İhsan sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi, mimariyi, müziği, sanatı gereksiz bir süs gibi görüyorlar. Dünya görüşü bir bütündür. Aksi halde, hakikatle kuracağımız ilişki kısmi bir ilişki olur ve bu haliyle de yanlış olacağını bilmemiz gerekiyor." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Tarık Tufan Emin Saraç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title