Haberler

Kadroya Alınacak Taşeronlarda Emekliye Yer Yok

Güncelleme:

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun duyurduğu taşeronların kadroya alınması projesinde adayların bir kısmı eleniyor. Emekli olduktan sonra taşeron olarak çalışanlar kapsam dışı kalacak.

Yaklaşık 720 bin taşeronun kadroya alınmasıyla ilgili çalışma her geçen gün netlik kazanıyor. Buna göre, 1 Kasım tarihi sonrası da dahil olmak, kamu kurumlarında taşeron olarak işe giren bütün çalışanlara kadro yolu açılacak. Emekli olduktan sonra taşeron olarak çalışanlar ise kapsam dışı kalacak. Halen taşeron olarak çalışanların tamamı yaşlarına bakılmaksızın kadroya alınması bekleniyor. Ancak, yeni işe girecek olan taşeronlar için yaş sınırı getirileceği belirtiliyor. Bu kişilere için uygulanacak sınırının hangi yaş olacağı konusu henüz netleşmedi.

TARİHE BAKILMAYACAK

Kamu kurumlarında taşeron olarak görev yapan işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. İlgili Bakanlıklardan edinilen bilgiye göre taşeronların kadroya alınacağının açıklandığı 1 Kasım tarihinden önce işe girip girmediğine bakılmaksızın, kamuda görevli bütün taşeronlara kadro yolu açılıyor. Taşeron çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulunan üst düzey bir yetkili, "Üzerinde çalıştığımız sistem uygulamaya girerse, kadroya alınacak taşeron işçilerde1 Kasım veya 5 Kasım ayrımı olmayacak" dedi.

YAŞ SINIRI OLMAYACAK


Edinilen bilgiye göre, emekli olduktan sonra taşeron olarak çalışanlar ise sistem dışı bırakılacak ve bu kişilere kadro verilmeyecek. Halen taşeron olarak çalışmakta olan kişiler için kadroya geçişte yaş sınırı uygulaması olmayacak. Bu kişiler kadroya alındıktan sonra, emeklilik yaşına kadar kamuda kadrolu olarak çalışacaklar ve yaşları geldiğinde emekli edilecekler. Ancak, taşeron olarak yeni işe girecek olan işçilerin kamuda kadroya geçişlerinde, yaş sınırı uygulanacak. Bu sınırın kaç yaş olacağına konusu ise henüz netleşmedi.

BELEDİYE AYAĞI HENÜZ NET DEĞİL

Yetkililer çalışmanın hızla devam ettiğini ancak belediyelerde çalışan taşeronlara yönelik sistemin henüz netlik kazanmadığını kaydetti. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kamu idareleriyle belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personel kamuda 'Özel Sözleşmeli Personel' pozisyonunda istihdam edilecek. Taşeron işçilerin kıdem tazminatında herhangi bir şekilde hak kaybı olmayacak. Taşeron işçilerin kıdem tazminatı devlet garantisi altında olduğu için öncelikli olarak kadroya alındığı kuruma geçiş yapılacak.

KADROYA KADEMELİ GEÇİŞ

İşe alım sisteminin değiştiğini, başka bir sistemin başladığını ifade eden yetkililer, kademeli bir kadroya geçiş sistemi olacağını belirtti. Personel ihtiyacı olan kamu kurumu ilave talepte bulunabileceği ifade edilirken, bu ek personel talebinin taşeron firma yerine Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağı belirtildi. Bu tarz kadroya alımların kademeli de olsa sürekli olacağı kaydedildi. (Kaynak:Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (4)

Adınızı Yazın:

oy vermeyin arkadaşlar sizi 3 kuruşa mecbur bırakan bunlar sizin verdiğiniz oylarla DEVLETİN MALINI YİYORLAR hatırlayın batmanda taşeronlar konuşurken cb miting yapıyordu 7 haziran öncesi ne demişti orada nankörlük etmeyin size ekmegi biz veriyoruz işte bu cümle bile nasıl bir firavun olduklarını gösteriyor diyecekler despot mu bundan 4 bin yıl önce firavun despot muydu ??? halk onu da sevip sayıyordu . . .

6
2
yanıtYanıtla
XrieL:

başlığa bak mahrum kalacakmış, emekli adamı 0 dan memurmu yapıcaktı birde. .

3
0
yanıtYanıtla
gizem çağla:

taşeron işçilerinin hakkını yiyenin allah binbir türlü belasını versin başta aldatma ve kandırma partisi olmak üzere

0
1
yanıtYanıtla
maskeli:

YORUM YAZANLAR VE ÖZELLİKLE KPSS GİRENLER VEYA GİRECEKLER BU ÜLKEDE TAŞERON İŞCİLİĞİ KÖLE GÖREN ZİHNİYETE BİRŞEY YOK YILLARINI ASGARİ ÜCRETLE CALIŞAN BİRAZ İYİLEŞTİRME YAPILACAK DENİLİRKEN KORA HALİNDE OLURMU YA KUL HAKKI DENİLİYOR. YA ARKADAŞ EMPATİ YAP SEN O DURUMDA OLSAN İYİLEŞTİRME YAPILMASINMI DERSİN VEYA MAAŞINA ZAM YAPILMASINMI DERSİN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title