Haberler

Kadro Problemlerini Ramazan İmsakiyesinde Dile Getirdiler

Daha önce Tekel'de çalışan ancak Tekel'in özelleştirilmesinden sonra başka kurumlarda 4C statüsü ile çalışan işçiler, problemlerini Ramazan imsakiyesinde dile getirdi.

Daha önce Tekel'de çalışan ancak Tekel'in özelleştirilmesinden sonra başka kurumlarda 4C statüsü ile çalışan işçiler, problemlerini Ramazan imsakiyesinde dile getirdi.

Batman'ın Beşiri ilçesinde farklı kurumlarda çalışan 4C statüsündeki işçiler, problemleri anlatan imsakiyeleri basarak ilçe merkezinin dört bir tarafına dağıttı. İmsakiyeleri bastıran ve işçiler adına konuşan Ahmet Dedebek, Türkiye'de 4C statüsündeki işçilerin büyük sıkıntı yaşadığını, seslerine kimsenin kulak vermediğini belirterek, "Başbakan ve Maliye Bakanı 4C çalışanlarının durumunu bilmiyor. Bizler bu ülkenin en fazla sıkıntı yaşayan kesimleriyiz, sürekli bu duayı yapıyoruz ama kamuoyunun da dualarımıza iştirak etmeleri, sesimizin duyulması için 4 bin adet imsakiye bastırdık ve dağıttık" dedi.

Türkiye geneli 4C çalışanlarının bir çok zorluk yaşadığını belirten ve bu nedenle '4C dualı' imsakiye bastırdıklarını ifade eden Dedebek, "Eylemler, etkinlikler, çağrılar, basın açıklamaları pek işe yaramadı. Sürekli dua ettik maalesef dualarımız da kabul görmedi. Bu nedenle bu imsakiyeyi bastırdık, duası kabul olunan bir insan belki 'amin' der ve Başbakan ile Maliye Bakanı merhamete gelir diye düşündük" diye konuştu. Tek çarelerinin duaya kaldığını dile getiren Ahmet Dedebek, 4C statüsündeki çalışanların zor koşullarda yaşadığını dile getirerek, "4C özelleşen kamu kuruluşlarında daimi işçi statüsünde çalışırken iş akitleri devralan şirket tarafından feshedilen çalışanların mağduriyetinin giderilmesi acısından 657 sayılı yasaya konulmuş bir maddedir ve bu maddeye göre çalışanlar her sene sözleşme imzalayarak bir kamu kuruluşunda en fazla 11 ay çalışabildiği bir kamu çalışanı statüsündedir" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Beşiri Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title