Haberler

Kadri Tarikatı Üyeleri, Bayramda Suruç'ta Buluştu

Kadri tarikatı üyesi yaklaşık 5 bin kişi, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde buluştu.

Kadri tarikatı üyesi yaklaşık 5 bin kişi, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde buluştu.

Kurban Bayramı nedeniyle kadri tarikatı üyesi yaklaşık 5 bin kişi, Suruç'taki Seyyid Şeyh Salih-i Koşan Türbesi'ni ziyaret etti. Tarikat üyeleri, Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı ve Kadiri Tarikatı Şeyhi Seyyid Şeyh Muhammed Uçar tarafından türbe girişinde karşılandı. İlahilerle karşılanan tarikat üyeleri, türbe içerisinde bulunan hayatta iken bölgedeki kanlılar, küskünler ve dargınların barışmasını sağladığı için bölge halkı tarafından 'Barış Elçisi' olarak bilinen merhum Seyyid Şeyh Salih-i Koşan Hazretlerinin mezarı başında dualar etti. Akşam saatlerine kadar türbe içerisinde ve çevresinde ibadet eden yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık ziyaretçiye akşam yemeği ikramı yapıldıktan sonra, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından akşam namazı eda edildi.

Şeyh Uçar'ın hazırladığı şerbeti içen ziyaretçiler, Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı ve Kadri Tarikatı Şeyhi Seyyid Şeyh Muhammed Uçar önderliğinde çeşitli zikirler gerçekleştirdi. Zikir ve ibadet programı hakkında bilgi veren Şeyh Uçar, "Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa Kosan Ocağı'na mensup tarikat üyeleri babam Seyyid Şeyh Salih-i Koşan Hz. türbesinde düzenlediğimiz geleneksel bayram ziyaretlerine ülkenin değişik bölgelerinden binlerce kadın ve erkeklerden oluşan vatandaşlar katılır. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ziyarette Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu. Varsa insanların sorunlarını dinledikten sonra onların sorunlarının çözümü noktasında çaba gösteriyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title