Haberler

Kadooğlu'ndan Koalisyon Değerlendirmesi

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, koalisyon görüşmelerine ilişkin, “Koalisyon hemen kurulmalı. Kaybedecek bir günümüz bile yok” dedi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Koalisyon hemen kurulmalı. Kaybedecek bir günümüz bile yok" dedi.

Koalisyon görüşmeleri hakkında açıklama yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Ülkemiz son zamanlarda ne yazık ki bir şiddet sarmalının içine girmiştir. Yaklaşık üç yıldır devam eden çatışmasızlık ortamı ve TÜRKONFED olarak iktisadi ayağı üstlendiğimizi söylediğimiz çözüm süreci büyük bir kriz ile karşı karşıyadır. Her gün asker, polis, sivil insanlarımız hayatlarını kaybetmekte ve toplumsal huzur bozulmaktadır" dedi.

Ekonomik istikrar, siyasi belirsizlikler ve çatışmaların yeniden başlamasından kaynaklı büyük bir riskile karşı karşıya olduğunu dile getiren Kadooğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle çözüm sürecinin aksaması ve Suriye'de gelişen olaylar Türkiye ekonomisinde önemli kırılma noktaları oluşturacak ölçekte meselelerdir. Global ekonomik gelişmeler, gelişmekte olan ülkeleri gittikçe zorlaşan bir ortamın beklediğini işaret etmektedir. Son üç yıldır özel sektör yatırımlarında bir duraklama gözlenmektedir. İhracat oranları düşüşte ve büyüme rakamları umut edilenin altındadır. TÜRKONFED olarak Türkiye'nin her köşesine yayılan üye iş insanları federasyonlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda Türkiye'nin siyasi ve ekonomik anlamda belirsiz bir döneme girmesinin ağır sonuçları olacağını düşünüyoruz."

"TÜRKİYE'NİN KAYBEDECEK BİR GÜNÜ DAHA YOKTUR"

"Halihazırda devam eden koalisyon görüşmeleri artık olumlu bir şekilde neticelendirilmelidir" diyen Kadooğlu, "En geniş toplumsal uzlaşmayı içerecek şekilde ve tüm makul kesimlerin talep ettiği şekilde koalisyon hükümeti kurulmalıdır. Türkiye'nin kaybedecek bir günü daha yoktur. Yeniden seçim tartışmaları siyasette itibar, ekonomide güven kaybına yol açacaktır. Toplum yeniden seçim değil uzlaşma istiyor. Toplum, Türkiye'nin demokratik ve ekonomik reformlarına kaldığı yerden devam etmesini istiyor. Toplum, barış ve huzur istiyor. Türkiye'nin gerek içeride gerekse de dışarıda böylesine çalkantılı bir döneme güçlü bir hükümetle girmesi son derece elzemdir. Türkiye'nin yoluna güçlü bir koalisyonla devam etmesi Türkiye ekonomisine duyulan güveni artıracaktır. Yapısal reformların yeniden başlaması ekonomide büyük bir eksikliği dolduracaktır. Ülkemizin ekonomik potansiyelini iyi biliyoruz. Yeter ki siyasi istikrar olsun" ifadelerini kullandı.

"TÜRKONFED, TOPLAM DIŞ TİCARETİN YÜZDE 83'ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİR"

TÜRKONFED çatısı altında 22 federasyon ve 150 dernek üzerinden 12 bin 500 iş insanı ve 30 bine yakın şirketin yer aldığını belirten Kadooğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu üye tabanı ile TÜRKONFED, toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü gerçekleştirmektedir. TÜRKONFED üyeleri, tarım ve kamu dışı istihdamın yaklaşık yüzde 55'ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonlarının yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ'lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadooğlu Türkiye Suriye Tarkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title