Haberler

Kadirov Raporuna "Bomba İhbarı" Engeli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın toplantısının yapılacağı bina önünde toplanan grup

Protesto için atılan doların görüntüsü

PARNAS Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlya Yaşin'in açıklamaları

Bomba ihbarının gelmesi ve Yaşin'in uyarılması

Salon dışına çıkarılan insanlar

Kadirov raporuna "bomba ihbarı" engeli

PARNAS Partisi Genel Başkan Yardımcısı İya Yaşin, partisinin Moskova'da bulunan genel merkez binasında Kadirov hakkında hazırladığı raporu tanıtmak için basın toplantısı düzenlendi

Toplantının yapıldığı salon polis ekipleri tarafından "bomba ihbarı yapıldığı" nedeniyle boşaltıldı

Yaşin'in hazırladığı raporda Kadirov'un " Rusya'nın parasıyla" ayrı bir devlet ve sadece kendine itaat eden ordu kurduğu, Kadirov'un suç çeteleriyle bağlantılı olduğu gibi iddialar yer alıyor

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov hakkında hazırlanan "ulusal güvenlik tehdidi" isimli raporun basın tanıtımı, bomba ihbarı nedeniyle yarıda kesildi.

PARNAS Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlya Yaşin, partisinin Moskova'da bulunan genel merkez binasında Kadirov hakkında hazırladığı raporu tanıtmak için basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısı sırasında Kadirov taraftarı olduğu tahmin edilen bir kişi Yaşin'e dolar kupürleri fırlattı. Yaşin'e hakaret eden bir kişi ise salondan dışarı çıkarıldı.

Toplantının yapıldığı salon polis ekipleri tarafından "bomba ihbarı yapıldığı" gerekçesiyle boşaltıldı. Salondaki çok sayıda gazetecinin dışarı çıkarılmasının ardından polis ekiplerince bomba araması yapıldı.

Kadirov hakkında "ulusal güvenlik tehdidi" isimli rapor

Yaşin'in hazırladığı rapor dokuz bölümden oluşuyor. Raporda Çeçenistan'da tespit edilen insan hakları ihlalleri anlatılırken, Kadirov'a " Rusya'nın parasıyla" ayrı bir devlet kurduğu eleştirisi getiriliyor.

Raporunda, Çeçenistan'daki "yolsuzluk mekanizmasına" değinen Yaşin, Kadirov'un sadece kendine itaat eden ordu kurduğunu, Rusya'daki bazı faili meçhul cinayetlerin arkasında Kadirov'a bağlı kişilerin olduğunu savunuyor.

Öte yandan Kadirov, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında hesabında Parnas Partisi lideri Mihail Kasyanov'u tehdit eden bir video yayınlamıştı. Videonun sosyal paylaşım sitesinde yayınlanmasından kısa süre sonra Kasyanov, Moskova'da saldırıya uğramıştı. Kasyanov, saldırıyla ilgili polise şikayette bulunmuştu.

Kasyanov'a saldırılmasının ardından, partinin Başkan Yardımcısı İlya Yaşin'in arabası polis tarafından aranmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çeçenistan Moskova Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title