Haberler

Kadiri Tarikatının Türbeleri Ziyaret Edildi

MUŞ (İHA) – Muş başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında müritleri bulunan Kadiri tarikatının öncüleri Seyyid Şeyh Celleddin Erten ve babası Seyyid Abdullah’ın türbeleri ziyaret edildi.

MUŞ (İHA) – Muş başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında müritleri bulunan Kadiri tarikatının öncüleri Seyyid Şeyh Celleddin Erten ve babası Seyyid Abdullah'ın türbeleri ziyaret edildi.

Kayalısu köyünde Rus Savaşı'nda bir fiil savaşıp şehit olan Seyyid Şeyh Abdullah'ın oğlu Şeyh Ahmed ve kardeşi Şeyh Salih ve amcası Şeyh Osman'ın türbeleri ziyaret edildi. Her yıl aynı tarihte yapılan kabir ziyareti, bu yılda yapıldı. Ziyarete bölgenin kanaat önderlerinden Seyyid Şeyh Celaleddin'in torunu Molla Şeyh Abdulkadir Erten, köy imamları ve binlerce kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ziyarette zikir, sohbet ve dualar okundu. Her yıl haziran ayının ilk haftası bu ziyaretleri yaptıklarını belirten Şeyh Molla Abdulkadir Erten, tüm katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasına dua ederek başlayan Şeyh Molla Erten, "Allah'a hamd, O'nun Resulü'ne (sas) binlerce salatü selam ve O'nun (sas) izinde yürüyen Allah dostlarına da selam olsun. Cenab-ı Allah Yunus suresinin 62. ayetinde şöyle buyurur, 'Bilesiniz ki Allah dostlarına asla korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler.' Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye genelinde müritleri bulunan Kadiri tarikatının öncülerinden Seyyid Şeyh Celaleddin Erten ve babası Seyyid Şeyh Abdullah, dedesi Seyyid Şeyh Mahmut ve Şeyh Ali'nin türbesine her yıl haziran ayının ilk perşembesinde ziyaret ediyoruz. Dedelerimiz İslam'ın sancağını yüceltmek ve devletlerini korumak için büyük mücadeleler vermişlerdir. Ayrıca toplumun refahı, huzuru ve inancı için üstün gayretler sarf etmişlerdir. Bizde torunları olarak onların kabirlerini ziyaret edip dualarımızı eksik etmemeye çalışıyoruz" dedi.

Dedelerinin bölgede ilmi, tasavvufi, ahlaki ve irfanı konularda öncülük ettiğini, ömürleri boyunca insanları bu yola davet ettiklerini ifade eden Erten, "Rus harbinde bir fiil savaşıp burada metfun olan dedem Seyyid Şeyh Abdullah'ın oğlu Şeyh Ahmed ve kardeşi Şeyh Salih ve amcası Şeyh Osman şehit düşmüşlerdir. Rabbim şahadetlerini kabul, yapmış oldukları hizmetlerini makbul eyleyip, bizleri de onların yolunda yürütsün" şeklinde konuştu.

Dua ve verilen ikramlardan sonra ziyaret son buldu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Yerel Haberler

title