Haberler

Kadir Topbaş: "İstiklal Caddesi'ne Yüzey Kaplaması Dışında Fiziksel Hiçbir Müdahalemiz Yok"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi’nde fiziklel kaplama dışında hiçbir müdahaleleri olmadığını belirterek, “Dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak dünya bir takım sinyaller veriyor demektir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi'nde fiziklel kaplama dışında hiçbir müdahaleleri olmadığını belirterek, "Dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak dünya bir takım sinyaller veriyor demektir" dedi. Topbaş, otobüs kazalarının üzerinde durduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar'da kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 18 bina 184 bağımsız birimin yıkım törenine katıldı.

İstanbul'un aşırı göçten dolayı çarpık bir kentleşme yaşadığını belirterek, "İstanbul son 50 yılda 12 milyon göç alarak dengesiz bir büyümenin sonucunu şimdi maalesef sıkıntılarla yaşıyor. Giderek bunları telafi etmemize rağmen halen yapacak çok işimiz var. Değişim ve gelişimin yaşandığı bir dünyada maalesef yapılarda fiziksel anlamda yaşam alanlarında değişim yetmiyor. Her alanı geliştirmek zorundasınız" diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, doğanın sisteminde değişimlerin yaşandığını belirterek, İstanbul'u etkisi altına alan yağıştan sonra oluşan manzarayı değerlendirdi.

Topbaş, şunları söyledi: "Doğal kaynakların hızla tükendiği, çevre problemlerinin başladığı bir dönemden bahsediliyor. İstanbul'da hortumlardan bahsedilmeye, basında, medyada alıştık artık neredeyse. Çıldır Gölü'nde bile hortumdan bahsediliyor. Dünyadaki sistemde ciddi bir değişim var.

İstiklal Caddesi'nde bir yağışla 15 dakikada 25 litre yani kovaları boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var. 100 küsür yıl önce altında yapılmış bir kanal olmasına rağmen, mazgallara, su kanallarına hiç dokunmamıza rağmen; yıllardan beri çocukluğu gençliği bu şehirde geçmiş bir olarak böyle bir olayı görmediğimiz yerde bu su birikintisini nasıl görüyoruz. Yüzey kaplamasının dışında fiziksel hiçbir müdahalemiz yok. Mazgallarda ve alttaki tonozu rehabilite etmemize rağmen bunu görüyorsak, Londra'da metroyu su basıyorsa ve dünyanın birçok yerinde bu tufanları şehirlerde görüyorsak dünya bir takım sinyaller veriyor demektir."

İBB Başkanı Kadir Topbaş, belediyelerin doğa olaylarına karşı her türlü önlemi alması gerektiğini belirterek, "Alt yapıları da yeni rejimlere göre yerel yönetimler olarak düzenlemek zorundayız. Yeni tedbirler almak durumundayız" şeklinde konuştu.

"OTOBÜS KAZALARININ ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Yolcu otobüslerinin son zamanlarda yaşadığı kazaları da değerlendiren Başkan Kadir Topbaş, konuyu takip ettiklerini söyledi.

Topbaş, "Geçenlerde maalesef halk otobüslerinde bir takım problemler yaşadık. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum. Ama nasıl bir iştir ki sistem araştırmaları yapılıyor, savcılığa intikal etti. Üzerinde duruyoruz. Toplu taşıma araçları başta olmak üzere her alanda bir rehabilite gerekiyor. Yeniden masaya yatırmak ve eksikleri gidermek zorundayız. Çok daha ilerileri görmek zorundayız. Ekibimiz bu konuda yoğun bir çalışma yapıyor" dedi.

Topbaş, şehirlerin yeni şartlara göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Kadir Topbaş Bağcılar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title