Haberler

Kadir Topbaş: "İçerenköy İmar Planını Bize Getirmediler ve İstemediler"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İçerenköy’deki imar sorununa değinerek, “İçerenköy İmar Planını bize getirmediler ve istemediler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İçerenköy'deki imar sorununa değinerek, "İçerenköy İmar Planını bize getirmediler ve istemediler. Şimdi kalkıp seçim meydanlarında Büyükşehir bir şey yapmıyor diyenleri ben size havale ediyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cuma namazını İçerenköy Birlik Camii'nde kıldı. Namazın ardından Kadir Topbaş, cami önünde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Burada partililere seslenen Topbaş, İçerenköy'de Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaları yalanladı. Topbaş, "Ataşehir Belediyesi, İmar Komisyonumuza gelerek sadece bir tek alan Kayışdağ ile ilgili planlar istedi. Kendisine başkan bu yanlış sonra anlatamazsınız, tamamını ele alalım dediğimde hayır 'burayı istiyorum' demiş ve birlik planlama şeklinde yaptırmış. Maalesef 1993 yılında İçerenköy planları yapılmış ve halan var olan yapılar üzerinden yeşil alanlar gösterilerek insanların geleceği karartılmış. Bir imarcı olarak söylüyorum: Böyle bir imar olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul'un tüm belediyelerine halkımıza hizmet vermek amacıyla siyasi ayrım gözetmeksizin, genel sekreter ve yardımcılarımı belediyelere gönderdim. Derdi nedir, ne talep ediyorlar, bizden ne bekliyorlar. Önümüze konmayıp ta şimdi kalkıp seçim meydanlarında Büyükşehir bir şey yapmıyor diyenleri ben size havale ediyorum. Biz ne söylersek yerine getiriyoruz" diye konuştu.

İçerenköy sıkıntılarını tekrar hatırlatan Topbaş, "İçerenköy'ün plan sorunu yanlış bir plan sorunuydu. Mülkiyetleri tapulu olmasına rağmen planlarda yok sayılarak sadece bir boş arazi kabul edilip plan yapıldığı için bu sorunlar var. Bunu ancak biz çözeriz. Getirmediler ve istemediler. Hangi yüzle çıkıp ta 'Büyükşehir yapmadı' diyorlar onu da anlamak mümkün değil. 'Yanlış yapıyorsun' diyor başkan, sadece Kayışdağ değil, tümünü yapmak lazım. Hayır burasını isterim diyor. Burası öncelikli diyor ve yapılıyor" dedi.

ATAŞEHİR'E 3 METRO HATTI GELİYOR

Ataşehir'in 2 tane çıkış noktaları olduğunu söyleyen Topbaş, "Daha rahat soluk alabilecek bir Ataşehir çıkartabileceğiz. 3 metro hattı geliyor Ataşehir'e. Siz buralara yerleşirken bu metro hatlarını düşünebilir miydiniz? veya onlar düşünebilir miydi? Birtanesi Ümraniye- Ataşehir Göztepe hattı. 2'incisi Kadıköy- Ataşehir- Sancaktepe-Sultanbeyliği 3'üncü Bostancı- Ataşehir- Dudullu hattı buradan geçiyor. İstanbul'un diğer ucuna gideceksiniz" şeklinde konuştu.

Ataşehir hal alanının başka tarafa götüreceklerini söyleyen Topbaş, Gümrük alanıyla ilgili de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüklerini dile getirdi.

KADİR TOPBAŞ'TAN SİMİTÇİYE 350 TL

Ataşehir'de seçim çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir tezgah simit için 350 TL ödedi. Kadir Topbaş seçim otobüsünden ayrıldığı sırada otobüsün önüne gelen bir seyyar simitçinin bütün simitlerini satın aldı. 1 dakika içerisinde simitleri biten satıcı, Kadir Topbaş'a da 6 tane simit verdi. Simitleri karşılığında 350 TL aldığını söyleyen satıcı, "Normalde 4-5 saate bitirirdim. Şimdi 1 dakika bile sürmeden bütün simitlerim bitti" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İçerenköy Ataşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

erdal erdoğanerdalerdogan@hotmail.com:

e sonuç içerenköylü yine mağdur. hepinize yazıklar olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title