Haberler

Kadir Topbaş: "Arnavutköy Projeler Sonunda 4 Tane Raylı Hatla Buluşmuş Olacak"

Arnavutköy’de düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katılarak yaptığı konuşmada projelerin tamamlanmasıyla birlikte 4 tane raylı hattın Arnavutköy’den geçeceğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu yüce milletin önünde kimse duramaz.

Arnavutköy'de düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katılarak yaptığı konuşmada projelerin tamamlanmasıyla birlikte 4 tane raylı hattın Arnavutköy'den geçeceğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bu yüce milletin önünde kimse duramaz. Hollanda, Almanya veya başka ülkeler önümüze çıkmak isteyebilir, ama güneş balçıkla sıvanmaz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Arnavutköy'e yaptığı ve temelini atacağı yatırımlar için, Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla toplu açılış ve temel atama töreni düzenlendi. Arnavutköylülerin yoğun ilgi gösterdiği törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, meclis üyeleri, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı. Törenin yapıldığı Merkez Cami önündeki meydana gelen Başkan Topbaş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Protokol konuşmalarının ardından telekonferans sistemiyle bağlantı yapılarak, hizmetlerin temelleri atıldı. Başkan Topbaş, temel atma töreni sonrasında yanına gelen çocuğa baretini imzalayarak hediye etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Programın sonunda ise kurdele kesim töreniyle yapımı tamamlanan yatırımlar hizmete açıldı.

"Projeler sonunda 4 tane raylı hatla buluşmuş bir Arnavutköy'den bahsediyoruz"

Toplu yapılan temel atma ve açılış töreni kapsamında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Göreve geldiğim zaman Tramvayın yanlış olduğunu söyleyip Arnavutköy'e metro gelmeli diye söyledim. Çünkü nüfus bu kadar artarken, bu alanda artık kaliteli ve konforlu ulaşım sistemlerine ihtiyaç olduğunu söyledim. Daha sonra dedim ki Arnavutköy'e metro çalışmalarını başlatacağız. Beyazıt'tan Sultançiftliği ve havalimanına gidecek bir metro hattı yapacağız. Düşünebiliyor musunuz buradan bineceğiniz metro sizi Beyazıt'a, Taksim'e isterseniz Kadıköy'e yani İstanbul'un her yerine gidebileceksiniz. Gayrettepe üzerinden, Kemerburgaz, Göktürk üzerinden giden metro hattı o da Arnavutköy'e bir ulaşım imkanı veriyor. Halkalı'dan gelen bir hat var inşallah o hatta Başakşehir üzerinden 3'üncü havalimanına doğru gidecek. Biz bir derken üç tane hat oluyor. Diğer taraftan Ulaştırma Bakanlığımız inşallah Banliyö hattını bu tarafa çevirerek projeleri başlattılar, o hatta havalimanına doğru gidecek. O hatta ayrıca bir destek verecek. Bu projeler sonunda 4 tane raylı hatla buluşmuş bir Arnavutköy'den bahsediyoruz" dedi.

"Hollanda, Almanya veya başka ülkeler önümüze çıkmak isteyebilir, ama güneş balçıkla sıvanmaz"

Teknolojik gelişmelerin önüne geçmek zorundayız diyen Başkan Kadir Topbaş, "Teknolojik gelişmelerin önüne geçmek zorundayız. Çünkü benim ecdadım çeliğe en kaliteli suyu veriyordu, topları dökmüşlerdi, gemileri karadan yürütmüştü. Biz bunları başarırız evvel Allah, yeter ki biz birlik ve beraberlik olalım. Kendimize özgüvenimiz olsun. Ben inanıyorum ki bu yüce milletin evvel Allah önünde hiçbir engel duramaz. Hollanda önümüze çıkmak isteyebilir. Kendince bir takım entrikalar çevirebilir. Hollanda'nın dışında Almanya veya başka ülkeler çıkabilir. Ama Türkiye'nin gelişmesine hiç kimse engelleyemez. Güneş balçıkla sıvanmaz" diye konuştu.

"Türkiye güçlendiği zaman Afrika'ya, Avrasya'ya, Pasifik'e her yere el uzatır"

Haksızlığı gördükleri her yerde gerekeni söylediklerini söyleyen Başkan Topbaş, "Yanlış gördüğümüz her yerde onu söylüyor ve onun yanında olmaya çalışıyoruz. Moğolistan'ın başkentine gittik ve orada ki sefaleti gördük. Orayı inceledik ve oraya Türkiye Belediyeler Birliği olarak 10 tane Kadın, Aile ve Diyaliz merkezi kuralım dedik ve onu yapıyoruz. Türkiye güçlendiği zaman Afrika'ya el uzatır, Avrasya'ya Pasifik'e her yere el uzatırız. Afrika'ya 217 otobüs planladık bir kısmını verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bizim tek isteğimiz onların bizim milletimize karşı duyguları gelişsin ve Türkiye'nin güçlendiğini herkes görsün diye. Saraybosna'ya 45 tane otobüs verdik, 15 tane daha istiyorlar onları da vereceğiz. Güçlenen Türkiye bu çalışmaları yapacak" şeklinde konuştu.

Açılışı Yapılan Yatırım ve Hizmetler

Arnavutköy İmrahor Mesire Alanı, Arnavutköy Mezarlığı Hizmet Binası ve Gasilhane Binası, Ömerli ve Hadımköy Mahallerine Atıksu Hattı ve Yağmursuyu Kolektörü, Arnavutköy Merkez, Baklalı, Boyalık, Terkos, Karaburun, Yeniköy, Hacımaşlı ve Yassıören Mahallerine Atıksu Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı, Baklalı Biyolojik Arıtma Tesisi, Yassıören Biyolojik Arıtma Tesisi

Temeli Atılan Yatırım ve Hizmetler

Ömerli ve Hadımköy Mahallerine Atıksu ve Yağmur Suyu Kanal İnşaatı, Sazlıbosna Mahallesine Terfi Merkezi İnşaatı, Atatürk, Boğazköy, Bolluca, Çilingir, Fahit, Haraçcı, Hastane, İmrahor, İslambey, M. Kemalpaşa, M. Fevzi Çakmak, Mavigöl, M. Akif Ersoy, Nenehatun, Yavuzselim, Yeniköy ve Yunus Emre Mahallerine Atıksu ve Yağmur Suyu Kanalı İnşaatı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Arnavutköy İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title