Haberler

Kadir Has Üniversitesi, Fablab İstanbul'da

Güncelleme:

'Üretim Deneyimleme Atölyesi' yaşları 15 ila 25 arasında değişen gruplara özel olarak hazırlandı.

25-28 Temmuz tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi FabLab İstanbul'da gerçekleştirilecek olan bir haftalık 'Üretim Deneyimleme Atölyesi'nde, konularında uzman eğitmenler gençlere yönelik günlük atölyeler düzenleyecek.

Program kapsamında 25 ve 26 Temmuz tarihlerinde Atölye İstanbul'da Maker Studio koordinatörlüğü görevinde bulunmuş, 'Yerli Maker' firması kurucusu Selçuk Keser gençlerle birlikte olacak. Arduino programlamaya ve elektroniğe başlangıç yapmak isteyenleri 25 Temmuz Pazartesi günü keyifli bir eğitim bekliyor. 26 Temmuz'da ise gençler programlamaya başlamanın en kolay yolu olan Scratch ile kompütasyonel düşünmeyi ve programlamayı öğrenirken, görsel tabanlı kodlamanın mantığını kavrayacak.

27 Temmuz Çarşamba günü, FabLab İstanbul Koordinatörü Endüstriyel Tasarımcı Tahsin Demir tarafından "Autodesk 123D" eğitimi verilecek. Bu atölyede bilgisayar ortamında 3 boyutlu sayısal modelleme mantığı ve tasarım odaklı 3 boyutlu düşünme pratiğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Eğitimin ardından temel düzeyde geometrik çizimler gerçekleştirmek ve hayal gücünü fiziksel ürüne dönüştürmenin ilk adımlarını atmak mümkün olacak.

28 Temmuz Perşembe günü ise, 'Tridi Atölye' firması kurucusu Çınar Topaloğlu 3 boyutlu üretim ilkeleri hakkında bir seminer vererek, 3 boyutlu yazıcıların çalışma prensipleri, kullanılacak malzeme seçimi ve bireysel üretim amaçlı kullanım hakkında katılımcıları bilgilendirecek. Ardından atölyede bilgisayar ortamında sayısal modellenmiş ürünlerin 3 boyutlu üretim aşamaları anlatılarak üretim deneyimlenecek.

Etkinlik 25-28 Temmuz tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kadir Has Kampüsü'nde gerçekleşecek. Katılımcılara gerekli olan donanım ve teknik altyapı sağlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title