Haberler

Kadir Gecesi'ne Doğru

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Kadir Gecesi'nin bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olduğunu bildirdi.

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Kadir Gecesi'nin bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olduğunu bildirdi.

Eroğlu, yayımladığı mesajında, rahmet, mağfiret ve arınma iklimi ramazan ayının son günlerine yaklaşıldığını belirtti.

Aynı zamanda 1 Temmuz'da cumayı cumartesiye bağlayan gecede idrak edilen Kadir Gecesi'ne kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşandığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Taşıdığı sayısız ilim ve hikmetleriyle kutsiyetini bizzat Kur'an-ı Kerim'den alan bu gece, bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olmuştur. Kur'an-ı Azimüşşan'ın leyle-i kadirle birlikte kendi semamıza inmeye başlaması, hiç kuşkusuz, sadece biz Müslümanlar için değil aynı zamanda tüm insanlık için de yüksek bir şeref ve iftihar vesilesi olmuştur. Çünkü Kur'an'ın rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş, bütün insanları karanlıklardan aydınlıklara çıkarmayı ve onlara Hak'kı batıldan ayırabilmek için sunduğu şaşmaz ve eskimez ölçüleriyle yön göstermeyi hedeflemiştir. Kadir Gecesi'ni idrak etmekten maksat, o gün yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselama eşlik edecek bir maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmaktır. Bir hüküm ve karar gecesi olarak bilinen bu gecede her birimize düşen, İslam'ın hemen her konuda belirleyici temel kriteri olan takvaya yönelmek, Allah'a yakın olmayı başka her bir şeye yakın olmaktan daha aziz ve üstün tutmaktır. Bu geceyi, Yüce Allah'a kendi iç dünyamızı açabileceğimiz, günahlarımızdan af ve mağfiret dileyeceğimiz, yapıp ettiklerimizin muhasebesini yapabileceğimiz bir lütf-i ilahi olarak değerlendirelim."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Eroğlu Kadir Gecesi Diyanet Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title