Haberler

Kadıoğlu'ndan Iddialara Yanıt - Istanbul

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, geçen hafta bir etkinlikteki konuşmasının çarpıtıldığını belirterek, "Katıldığım panelde, 'Bunlar Cumhuriyet'le darbe yapıldığını söylüyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, geçen hafta bir etkinlikteki konuşmasının çarpıtıldığını belirterek, "Katıldığım panelde, 'Bunlar Cumhuriyet'le darbe yapıldığını söylüyor. Cumhuriyet darbe yapmamıştır. Cumhuriyet, Osmanlı'nın batışından sonra kurulmuş. Çok da iyi oldu.' demişim. Faziletli bir rejim. Ben de cumhuriyet çocuğuyum. O dönemde kesinlikle ihtiyaç duyulan bir sistemdi." dedi.

Kadıoğlu, kendisine yönelik iddialara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, paneldeki konuşmasını noktasından, virgülüne kadar hatırladığını, konuşmasının bütünüyle ekranlara yansımadığını ve sözlerinin saptırıldığını söyledi.

Anlatmak istediğinin aksine suçlamalara maruz kaldığını aktaran Kadıoğlu, şöyle konuştu:

"Ne yaparsan yap bunlar bunu söyleyeceklerdir. Benim söylediklerimi anlamayacak kadar eğer bunlar okuduklarını da anlamıyorlarsa bu memleketin kaybedecek çok şeyi var demektir. Bakın ben 'Ülkemize hainler, sütü bozuklar sızdı.' demişim. 'Bunlar Abdülhamid'i, Abdulaziz'i tahttan indirdiler, darbe yaptılar. Yine bunlar 1909-1920 yıllarında topraklarımızı kaybettirdiler. ve 20-23 yılları arasında da 650 yıllık çınarı batırdılar, tarihten sildiler, bu bir darbedir.' demişim. 'Sonra Cumhuriyet kuruldu.' demişim. Güzel bir sistem, buna sevindiğimizi söylemişim."

Kadıoğlu, cumhuriyete o dönemde kesinlikle ihtiyaç duyulduğunu ve kendisinin de cumhuriyet çocuğu olduğunu dile getirerek, "Katıldığım panelde, 'Bunlar Cumhuriyet'le darbe yapıldığını söylüyor. Cumhuriyet darbe yapmamıştır. Cumhuriyet, Osmanlı'nın batışından sonra kurulmuş. Çok da iyi oldu.' demişim. Faziletli bir rejim. Ben de cumhuriyet çocuğuyum. O dönemde kesinlikle ihtiyaç duyulan bir sistemdi. Çünkü bir devlet ortadan kalktığında yeni devleti kurmak gerekiyor. O zaman olması gereken de buydu." ifadesini kullandı.

Sosyal medyada etkinlikteki konuşmasının bir kısmının paylaşıldığını, hepsinin izlenmesi halinde cumhuriyet değerlerine bağlılığının görülebileceğini vurgulayan Kadıoğlu, iddiayı ortaya atanların Atatürk'e darbe yaptıklarını milletten saklamaya çalıştıklarını savundu.

Panelde, Sultan Abdulaziz'i, Abdülhamid'i, Osmanlı'nın yıkılışını, Atatürk'e ve Menderes'e yapılanları, 1980 darbesini ve 28 Şubat'ı anlattığını aktaran Kadıoğlu, "Bunlar yanlış" diyenlerle söylediklerinin belgelerini paylaşabileceğini belirtti.

"Cumhuriyet tehlikede." söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kadıoğlu, "Tehlikede olan cumhuriyet değil, sizin iradenizdir, sizin yanlış düşüncenizdir. Onu da millet zaten anlıyor ve sizlere prim vermiyor. Size hiçbir zaman geçit vermiyor. Boşuna uğraşmayın. Sonunda göreceksiniz ki bu ülke salimen ortaya çıkacaktır. Bir gün Atatürk'e yapılanların hesabını da bu millet size soracaktır." diye konuştu.

"Atatürk'e darbe yaptılar"

Kadıoğlu, 1936-37'de Atatürk'ü ölüme götüren sürecin "darbe" olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Atatürk'ü ölüm döşeğinde bırakıp, TBMM'yi askerlerle sarıp Cumhurbaşkanı seçtiriyorsunuz. Seçtirdiğiniz zat Atatürk'ün genel başkanlıktan, başbakanlıkta kovduğu zattır. Askerlerle sardığın mecliste 26 saat geçmeden yaptırdığınız seçim darbe midir, değil midir? Ben darbe olarak değerlendiriyorum. Sen ne dersen de. Bu bir hakaret değildir, tespittir. Atatürk'ü ölüme götüren süreçte yazılan yazılar, belgeler benim yazılarım değil, sizin yazılarınız. Sizin genel sekreterlerinizin yazıları, sizin İçişleri Bakanının yazıları. Bunlar elimizde. Bunlar medyada var, girin bakın. Bunlar varken siz hala kendi kendinize ahkam kesiyorsunuz. Yok bu darbe değildir diyorsunuz. Zehirlendiğini ben söylemiyorum, sizin genel sekreteriniz söylüyor, sizin İçişleri Bakanınız söylüyor. Ben bunları söyleyince zorunuza gidiyor. Atatürk'e darbe yaptığınızı neden saklıyorsunuz. Bizim cumhuriyetle bir derdimiz yok. Bizim rejimle derdimiz yok."

"Biz bunları söylemesek de siz bir gün bu gerçeklerin hesabını millete vereceksiniz. Bu devletin kurucusuna yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Boşuna takiye yapmayın, kullanmayın." diyen Kadıoğlu, bu milletle Atatürk'ün arasının açılamayacağını vurguladı.

Kadıoğlu, panelde söylediklerinden dolayı haksız iftiralara ve hakaretlere maruz kaldığını dile getirerek, "Bunlar, 'Sistemi değil, rejimi değiştirmek istiyorsunuz. Belediye başkanınız rejimi değiştirmek niyetini ima ediyor' diyor. Nereden çıktı bu ya? Siz zaten okuduğunuzu anlamıyorsunuz, dinlediğinizi hiç anlamıyorsunuz. İma ediyorsunuz, yüze göze bulaştırıyorsunuz. En güzel yaptığınız şey küfretmek, hakaret etmek. Koskoca milletvekilleri bana küfrediyor." şeklinde konuştu.

"Cumhuriyete darbe yapmaya kimsenin gücü yetmez"

Asılsız iddianın sosyal medyada ilk olarak CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan tarafından paylaşıldığını söyleyen Kadıoğlu, Özkan'ın insanlara doğru dürüst anlatacak hizmeti bulunmadığı için böylesine mesnetsiz konular üzerinden geçinmeye çalıştığını öne sürdü.

Milleti kandıran ve yalan söyleyenlerin her zaman kaybettiğini ifade eden Kadıoğlu, "Cumhuriyete darbe yapmaya kimsenin gücü yetmez. Cumhuriyeti biz sevdik. Biz cumhuriyet çocuğuyuz. Bütün ülke, bu gençler kazanımlarını Cumhuriyet'te elde etti." şeklinde konuştu.

Haksız ithamlar dolayısıyla sosyal medyada kendisine ve belediye çalışanlarına hakaret edildiğini kaydeden Kadıoğlu, bununla ilgili gerekli yasal işlemi başlatacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Necmi Kadıoğlu Tuncay Özkan Esenyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title