Haberler

    Kadınların Tek Tuşla Güvende Olmalarını Sağlıyor

    Günümüzde kadına yönelik şiddet olayları artmaya devam ediyor.

    Günümüzde kadına yönelik şiddet olayları artmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması 2014 sonuçlarına göre her 10 kadından 4'ü fiziksel şiddetine maruz kalıyor. Kadınlar, savunma eğitimlerinden kişisel güvenlik ekipmanlarına farklı yöntemler kullanarak kendilerini korumaya ve daha güvende hissetmeye çalışıyor. Ancak çoğu kadın hala evde ya da dışarda, günün herhangi bir saatinde başlarına gelebilecek herhangi bir olayda yakınlarını nasıl haberdar ederek yardım isteyebileceğini bilmiyor.

    Güvenlik şirketi Pronet'in ücretsiz olarak sunduğu "Panik Butonu" uygulaması evde ya da dışarıda, hatta seyahat halinde ya da başka bir şehirde; her nerede ihtiyaç duyulursa tek bir dokunuşla yakınlarından yardım istenmesini mümkün kılıyor.

    App Store ya da Google Play'den cep telefonuna indirilebilen uygulama kolay bir kullanıma sahip. Kullanıcı, uygulamaya girip "Panik" yazılı butona dokunulduğunda önceden belirlediği iki kişiye SMS gönderiliyor. Pronet abonesi olsun ya da olmasın herkesin kullanabileceği uygulamada, kullanıcının acil durumlarda ulaşılmasını istediği iki kişinin iletişim bilgilerini ilgili alanlara eklemesi yeterli oluyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title