Haberler

Kadınların "Sen Olsaydın" Standına Yazdıkları Dikkat Çekti

Tokat'ta Dünya Kadınlar günü dolayısı ile düzenlenen etkinlikte "Sen Vali, Müdür, Yönetici Olsaydın" başlığı altında kurulan stantta kadınların yazdıkları dikkat çekti.

Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile düzenlenen yürüyüşe kamu kurumları, STK'lar, sendikalar, öğrenciler ve vatandaşlar destek verdi. Eski Niksar yolu kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yapan kadınlar ellerinde dövizlerle 'Kadına uzanan eller kırılsın', 'Kadın hakkı insan hakkı' şeklinde sloganlar attı. Kadın sığınma evinde kalan kadınların yaptığı el işi sergisinin açılışını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdiresi Hülya Özdemir, Vali Cevdet Can'ın eşi Naime Can birlikte yaptı. Özdemir basın açıklamasında Tokat'ta 'toplumda ben de varım!' diyen kadınlar olarak kadınların toplumsal alanda karşılaştıkları sorunları bütüncül bakış açısı ile değerlendirdiklerini söyledi.

"KADINLARA UYGULANAN ŞİDDET BİRDE ERKEKLERE UYGULANSA"

"Sen Vali, Müdür, Yönetici Olsaydın" başlığı altında kurulan standa kadınlar 'Kadına değil vuracaksan kendine vur', 'Sevgiyle bakan gözde şiddet olmaz', 'Kadınlara uygulanan şiddet birde erkeklere uygulansa' şeklinde notlar yazarak duygularını dile getirdi. Esra Er, not kağıdına 'Kadına değil vuracaksan kendine vur' yazdığını ifade ederek, "Sebebi ise öncelikle kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi bir başkasına yapmamak adına kadını anlamak adına bunu yazdım. Ne erkeğin ne kadının şiddete maruz kalmasını onaylayanlardan değilim. Ama eğer ki erkekler kadına bu şekilde şiddet göstermeye devam ederlerse yarın aynı şiddete kendilerinin de maruz kalacağını düşünmeleri gerekiyor. El kaldırılan kadın bizim annemiz, kızımız, bacımız. Sadece kadına el kaldırmak ona vurmak kişiyi tatmin etmemeli. Gelecekte aynı şeyi kendisinin kızının da başına gelebileceğini hesaba katarak hareket etmeli" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title