Haberler

Kadınların Gözyaşına Son" Sloganı ile Evlere Girmeye Hazırlanıyorlar

Trabzon’da Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde soğan konservesi üretilmeye başlandı.

Trabzon'da Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde soğan konservesi üretilmeye başlandı.

Trabzon'un Arsin ilçesinde kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren firmaların ürün çeşitlendirme çalışmaları sürerken son olarak soğan konservesi üretilmeye başlandı.

Arsin OSB'de faaliyet gösteren Güneş Gıda tarafından özellikle lokanta, otel ve yemekhaneler için üretilmeye başlanan soğan konservesine olan talep de her geçen gün artıyor. İşletme Müdürü Aydın Ulu, yaptıkları piyasa araştırmalarının yanı sıra gelen talepleri de dikkat alarak yemek imalatı için hazırlanmış kutularda soğan konservelerini piyasa sunduklarını söyledi. Ulu, söz konusu 4 kilogramlık konserve için 15-18 kg arasında kuru soğan kullandıklarını belirtti. Türkiye genelinde soğan konservesi üreten 4 işletmeden biri olduklarını hatırlatan Aydın Ulu "Soğan konservesini kullananlar çok beğendiler. Diğer sebzelere göre hazırlanması daha meşakkatli olan soğanı dünya genelde zaten konserve şekliyle kullanıyor. Çünkü özellikle büyük işletmeler için tonlarca soğanı almak, stoklamak başlı başına sorun olabiliyor. Konserve sistemi bu sıkıntıları da ortadan kaldırılıyor, hijyenlikte de kolaylık sağlıyor" dedi.

"Kadınların gözyaşına son" sloganı ile evlere de girmeyi hedeflediklerini vurgulayan Aydın Ulu, iç piyasanın yanı sıra dışarıda da pazar araştırmaları yapmaya başladıklarını belirterek diğer meyve ve sebzelerden de konserve, marmelat, reçel üretim yaptıklarını sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Trabzon Aydın Arsin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title