Haberler

Kadınların Gözünden "Çağdaş Sanatlarda Merkezileşme"

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi ile çağdaş sanatlarda "merkezileşme" olgusunun kadın sanatçıların üretimlerini ve kadınlık deneyimlerini nasıl etkilediğini sorguluyor Uçan Süpürge Kadın...

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi ile çağdaş sanatlarda "merkezileşme" olgusunun kadın sanatçıların üretimlerini ve kadınlık deneyimlerini nasıl etkilediğini sorguluyor Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi ile çağdaş sanatlarda "merkezileşme" olgusunun kadın sanatçıların üretimlerini ve kadınlık deneyimlerini nasıl etkilediğini sorguluyor.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi kapsamında, aralarında Şükran Moral, Nancy Atakan, Nazan Azeri, Maria Sezer ve Nezaket Ekici'nin de bulunduğu Türkiye ve Bulgaristan'dan 40 kadın sanatçının yapıtları 31 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında Plevne'de Ilya Beshkov Galeri'de sergilenecek. Eserler, 1-14 Ekim arasında ise Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi B ve C Galerileri'nde görülebilecek.

-ÇAĞDAŞ SANATLARDAKİ ERİL YAPI SORGULANACAK-

Uçan Süpürge'nin 26 Ekim 2011'den bu yana, Bulgaristan'dan Community Centre Chistalishte LIK-1959 ile birlikte yürüttüğü "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesinde, "çağdaş sanatlar alanında eserler üreten ve çeşitli nedenlerle yaşadığı kenti terk ederek İstanbul/Türkiye ve Sofya/Bulgaristan özelinde sanatın "merkezileşti(rildi)ği' kentlere göçmek durumunda kalmış kadın sanatçılara ulaşarak, çağdaş sanat alanındaki eril yapıyı sorgulamak" amaçlanıyor. "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" sorusundan hareketle yola çıkan proje, toplumsal cinsiyete dayalı sorunları irdeleyerek, özellikle çağdaş sanatlar alanında toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

-40 KADIN SANATÇI ILYA BESHKOV GALERİ'DE-

31 Ağustos-14 Eylül 2012 tarihleri arasında Plevne'deki Ilya Beshkov Galeri'de açılacak olan serginin küratörlüğünü sanat eleştirmeni ve küratör Beral Madra'nın danışmanlığında, Türkiye'den Saliha Kasap ile Bulgaristan'dan Demna Dimitrova yapacak. Sergide resimden videoya, enstalasyondan fotoğrafa çeşitli sanat disiplinlerine yer verilecek. Yapıtlar, kadın sanatçıların gözünden merkezileşme sorununun dayattığı "göç" olgusunu toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusuyla öne çıkaracak. Projeye, sadece sergide yer alan yapıtlarıyla değil, politik duruşları ve toplumsal cinsiyet odaklı yaklaşımlarıyla da destek veren sanatçılar şöyle:

"Ardan Özmenoğlu, Bahar Oganer, Boryana Rossa, Burçak Bingöl, Diana Kamenova Boneva, Elena Kaludova, Gül Ilgaz, Gülçin Aksoy, Hatice Karadağ, Ilka Peicheva, İlke Yılmaz, Kalina Dimitrova, Katia Damianova-Terzieva, Lora Dimova, Maria Sezer, Merve Şendil, Milena Gramova, Miryana Todorova, Nancy Atakan, Nazan Azeri, Nazlı Eda Noyan, Neşe Akbaş, Nezaket Ekici, Pavlina Chakarova, Penka Mincheva, Petja Dimitrova, Rada Dicheva, Ralitsa Yaneva, Raziye Kubat, Stela Vasileva, Svetlana Mircheva, Svetozara Alexandrova, Şükran Moral, Vasilena Gankovska, Vessela Statkova, Violeta Tanova, Yeşim Akdeniz, Zeyno Pekünlü, Melike Kılıç ve Özgül Arslan." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Şükran Moral Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title