Haberler

Kadınlar Aldatırken Daha Soğukkanlı

Güncelleme:

Aldatma ve aldatılmanın tüm dünyada görülen olgular olduğunu belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Kerem Doksat, aldatma sırasında görülen kadın ve erkek davranışlarını anlatıyor.

Aldatanı nasıl anlarsınız? Aldatma ve aldatılmanın tüm dünyada görülen olgular olduğunu belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Kerem Doksat, aldatma sırasında görülen kadın ve erkek davranışlarını anlatıyor.

ERKEKLERİN ALDATTIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

Söz konusu erkek eğer gerçekten aldattıysa; konu hakkında bir şey sorulduğunda rengi solar, elleri titrer, derin bir telaş ve endişe duyar, aşırı heyecanlanır, terler, arada kekelemeye başlar ve stres fazlasıyla artar.

Kanlarındaki testosteron düzeyi düşer ve çok fazla heyecanlanırlar, panik atak dahi geçirebilirler. Kendinden emin bakışları zayıflar ve her tarafları titrer. Sesleri kısık çıkar ve çok fazla ikirciklik hissederler. Yakalanmanın verdiği pişmanlıkla pek çok yalan söyleyerek, karılarını ikna etmeye çalışırlar.

En sık rastlanan bahaneler arasında "işten geç çıktım", "bir işim vardı, dalıp gitmişim canım", "meğer saat kaç olmuş da farkına varmamışım", "hay Allah, inan ki çok işim vardı ve aramayı unutmuşum" gibilerini sayabiliriz.

Kadınlar ise çok daha soğukkanlıdırlar, sanki kendilerinden kaynaklanan bir kabahat yokmuş gibi davranıp, "yalandan cevaplar" verirler. Bunlar tam olarak sorulanı anlatmayan, daha çok lafı eveleyip geveleyen cümlelerdir. "Nasılsın hayatım" diyen kocalarına "her şey sütliman, hiçbir sorun yok aşkım" gibi sorunluluğu üstlenmekten kaçınan cevaplar verirler. Lafı fazla uzatır ve göz temasından kaçınırlar. Erkeklere göre çok daha soğukkanlı davranırlar çünkü makyaj, hoş bir giysi ve sahtekârca bir gülümsemenin arkasına sığınmak işlerine gelir. Bütün kadınlar loş ışıkta güzel görünür ve bu silahı çok iyi kullanırlar. Erkeklere göre çok daha kolaylıkla yalan söylerler. Yüzlerinin kızarmasını çok iyi gizlerler ve pişkince de "senden başkasını asla gözüm görmez canım" derler.

KADINLARIN MARS'TAN, ERKEKLERİN VENÜS'TEN GELDİĞİ HİKÂYESİ ESKİ BİR ALDATMACADIR

Queensland Üniversitesi'nde18-49 yaş arası 7 bin 300 tek ve çift yumurta ikizinin genlerini ve ilişki geçmişlerini inceleyen uzmanlar, aldatan erkeklerin yüzde 63'ünün, kadınların ise yüzde 40'ının "genetik olarak aldatmaya meyilli olduğunu" tespit ettiklerini açıkladı. Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Brendan Zietsch, Sunday Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada; "Araştırmalarımız sonucunda bir insanın eşi dışında bir kişi ile cinsel ilişkiye girme ihtimalinin genleri ile büyük oranda bağlantılı olduğunu gördük. Elbette insan davranışları birçok genin birbiri ile etkileşiminin sonucu olduğu için tek bir aldatma genini tespit etmek oldukça zor. Ancak şimdiye dek özellikle kadınlarda aldatma eğilimine neden olan özellikli bir gen bulmayı başardık." dedi gibi haberlere kanmayın.

Aldatmak asla genlere indirgenemez, çünkü bu durum aldatan kişinin bilinçli bir tercihidir. Görülme oranı her iki cinste eşittir. Yere, ortama ve kişiye göre büyük farklılıklar göstermez.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Aşk İlişkiler Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (19)

Lesyla:

Ben de ne yapicağam bilemiyorum. Almanyda, München, de oturuyoruz, eşim ve iki çocuğum var. Malesef bir alman erkekle macera olsun flört etmeye başladm, eşim işe gidince, Martin, le buluşyordum ve şimdi hamile kaldım. Çocuk kimdem emin değilim o yüzden dertliyim, eşime söylesem, değil bilmiyorum, günler geçiyor ben iyice bunalıma girdim. Martin çok şeker bir çocuk, sarışın, melek gibi, benimle oturabilirsin diyor, eşim de biraz tutucu. Bana akıl fikir verin, ne yapmam gerekiyor?

3
58
yanıtYanıtla
Lesyla:

Lütfen, yazmayin böyle, özellikle aynı tecrube yaşayan geçmişte, yani benim gibi eşini aldatmiş bayanlari yalvariyorum, bana akıl verin, ne yapmam gerekiyor. Eşime söylesem yoksa değil. Eşim biraz tutucu, namazli, hatta ülkücü bir insan, beni dövebilir bile. Çocuklari alsam ve gizlice evimizi terketsem mi acaba? Almanyada devlet kadınlara iyi bakiyor böyle durumda.

yanıt1
yanıt22
Lesyla:

Vatanimda normal, yardım seven insan yokmu? Inşallah bir gün siz böyle duruma düşersiniz ve benimki gibi çaresiz kalırsiniz.

yanıt3
yanıt8
Rabia:

Kocana hic birsey söyleme, ben de ayni sey yaptim, iki kere aldattim, ve hic bisey soylemedim. Çocuk buyudu, kocam onu seviyor, hayat devam ediyor. Bu salak erkeklere hic soylememek gerekiyor. Selamlar, sevgiler.

yanıt2
yanıt31
CAKMA MHPLI:

BUNU YAZAN ERKEK VE MATRAK GECIYO SIIZINLE SAHSEN KOMIK BULDUM OKUMASIEGLENCELIYDI

yanıt11
yanıt2
HAHA:

KOCASI İYİ DEĞİLSE YATAR TABİ. . . .

yanıt2
yanıt0
ASLI:

NE KADAR YOBAZ BI TOPLUM OLDUK NE VARKI BIRINI BEGENDIYSEN ELBETDE ONLA YATA BILIRSIN DUNYANIN SONU DEGILYA HER GECE AYNI ERKEK SIKILMIYORNUZ SIZ

9
32
yanıtYanıtla
Taner:

Yavrum! Destekliyorum!

yanıt2
yanıt2
KARA:

ZEVK SAHİBİ ERKEK HER BERABERLİĞİNDE EŞİNDEN FARKLI ZEVK ALIR. KADINLAR DA BÖYLEDİR. nE VAR Kİ TEMİZLER TEMİZLER İÇİN, PİSLER PİSLER İÇİNDİR.

yanıt3
yanıt0
MMOM:

Müslüman, hastaysan doktora git ve ilaç kullan yinede Tevekkülü Allah (C. C. ) a bırakmak için Kuran-ı Kerim de geçen Şifa ayetlerini okumayı adet haline getir. Binlerce kez her gün okursun.

10
7
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title