Haberler

Kadınlarımız Artık Daha Bilinçli

Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle her ay düzenli olarak yapılan kanser seminerlerinin bir yenisi Tenzile Erdoğan Aile Merkezi'nde düzenlendi.

İki yıldır devam eden seminerlerle binlerce kadına ulaşan Mamak Belediyesi ve KETEM kansere karşı Mamaklıları bilinçlendiriyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Halk sağlığını ilgilendiren konularda düzenli çalışmalara imza atıyoruz. KETEM ile işbirliği yaparak aile merkezlerimizde kadınlarımızı kansere karşı bilinçlendiriyoruz. Artık 7'den 70'e herkes kanserde erken teşhisin son derece önemli olduğunu ve hayat kurtardığını biliyor. Bilinçli bir şekilde hareket eden kadınlarımız gerek kendileriyle alakalı gerekse etrafındaki bireylerde gördükleri belirtiler karşısında hızla hareket edecek ve doğru adımları atacaktır" dedi.

UZMAN DOKTORLAR ÜÇ KANSER TÜRÜNÜ ANLATIYOR

Seminerler KETEM görevlileri Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler, Tıbbı Teknolog Hatice Şöhretli tarafından gerçekleştiriliyor. Seminerde katılımcılar rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgilendiriliyor. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alınacağı seminerlerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi veriliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Tenzile Erdoğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title