Haberler

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin Yıldönümü

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Kadınlarımız gerek istihdam gerekse siyasi alanda rol almaya devam etmesi için kadın girişimcilik projelerimiz sürecek"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kadınlarımız gerek istihdam gerekse siyasi alanda rol almaya devam etmesi için kadın girişimcilik projelerimiz sürecek" ifadesini kullandı.

Palandöken, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, TESK'in 200 bini aşkın kadın üyesi olduğunu, sivil toplum kuruluşları içerisinde bu güce sahip başka bir kuruluş bulunmadığını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 5 Aralık 1934'te aldığı kararla kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinin, Türk siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Palandöken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği bu? hakkın, kadınların toplum içerisindeki konumu ve yerini tamamen değiştirdiğini vurguladı. Palandöken, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın toplumun etkin bir bireyi olmasına ciddi katkılar sağlanmıştır. Ayrıca insan hakları ve demokrasi adına ülkemizde edinilmiş büyük bir kazançtır. Çünkü kadınların siyasette daha çok yer alması, siyasetin dilinin değişmesinde önemli rol almaktadır. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilen 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir. Bugün her alanda artan kadın sayısı sevindirici bir gelişmedir. Bu bağlamda kadınlarımızın bizim için ayrı bir önemi vardır. TESK olarak her projede ve her sosyal etkinlikte kadınların da yer almasına özen gösteriyoruz. Kadınlarımız gerek istihdam gerekse siyasi alanda rol almaya devam etmesi için kadın girişimcilik projelerimiz bundan sonra da sürecektir." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Kadın Hakları Günü Bendevi Palandöken Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title