Haberler

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin Yıl Dönümü

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek Atatürk Anıtı'na çelenk sunan kadın örgütü temsilcileri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark'a kadar bando eşliğinde yürüdü Marşlarla Alsancak sokaklarını şenlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun şefi, görevini ve çubuğunu jest olarak hamile bando üyesine devredince renkli görüntüler ortaya çıktı.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80'inci yıl dönümü İzmir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile kadın örgütlerinin temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk sundu. Burada bir konuşma yapan Kocaoğlu, kadınların sadece sosyal hayata değil, ekonomik yaşama ve üretime de katılması gerektiğini söyledi.

İzmirli kadının sosyal hayatı düzenlediğini ifade eden Kocaoğlu, "İzmir diğer illerden şanslı, diğer metropoller gibi olmadı. Bunu kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almasına borçluyuz. İzmir'deki kadının da eve kilitlenmesi durumunda şehrimizin diğer illerden farkı kalmayacağını düşünüyorum" dedi.

Milletten korkanların kadınları kamu hayatından uzak tuttuğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, kadınların da erkek egemen siyaset biçimine karşı mücadele etmesini istedi.

Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Sema Övgün ise kadınların seçerken de seçilirken de eşitlik hakkını kullanmak ve 2015 genel seçimlerinde milletvekili koltuklarının yarısı için aday gösterilmek istediklerini kaydetti.

Bandonun bir günlük şefi hamile klarnetçi oldu

Törenin ardından kadın örgütü üyeleri bayrak ve karanfillerle Kültürpark'a kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun marşları eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş sırasında bando şefi Kubilay Kızılay, çubuğunu ve görevini Burcu Gürsel adlı hamile olan klarnetçi bando üyesine devretti.

Kızılay, bandonun zaman zaman hızlı yürümesine neden olan Burcu Gürsel'i önerileriyle yönlendirdi ve yürüyüş sonunda da tebrik etti.

Yürüyüşün ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Kubilay Kızılay, kadınları yüreklendirmek istediğini belirterek, "Burcu'nun bugün bandoyu yönetmek için elinde tuttuğu çubuğu kadına şiddet uygulamak için kullananlar var. Biz kadınları sadece bando şefi olarak değil daha iyi yerlerde görmek istiyoruz, bugün de bunu göstermek istedik" diye konuştu.

Bandoyu kısa süre yöneten Burcu Gürsel de çok heyecanlandığını ifade ederek jest yaptığı için orkestra şefine teşekkür etti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Kültürpark Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title