Haberler

Kadınlar: Uyuşturucu Olduğunu Bilmiyorduk

Güncelleme:

Kadınların Van'dan İstanbul'a karın, bel ve bacaklarına sararak gizledikleri maddenin uyuşturucu olduğunu bilmediklerini söyledi.

Van'dan İstanbul'a karın, bel ve bacaklarına sararak gizledikleri toplam 7 kilo 520 gram eroini götürürken Adana'da yakalanıp tutuklanan 31 yaşındaki Hediye Fidan ile 21 yaşındaki Fazile Taş'ın 22'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Sanıklar, hasta olan çocuklarının tedavisi için taşıdıkları maddenin uyuşturucu olduğunu bilmediklerini söyledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, aldıkları ihbar doğrultusunda geçen 5 Nisan'da Gaziantep-Adana otoyolu kuzey çıkışında çalışma yaptı. Van'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünü durduran polis ekibi, uyuşturucu için eğitilmiş köpeklerle arama yaptı. Köpeğin tepki verdiği yolculardan Fazile Taş ile Hediye Fidan gözaltına alınıp üzerleri arandı. Kadınların üzerinde, dış kısmına köpeğin koku almasını önlemek için karabiber konulup tülbentle sarıldıktan sonra lastikli korseyle biri karın bölgesine, biri bel bölgesine diğeri de bacaklarına sarılarak gizlenmiş poşetlerde toplam 7 kilo 520 gram eroin bulundu. Polisteki ifadelerinde kurye olduklarını itiraf ettikleri öğrenilen şüpheliler tutuklandı. Şüpheliler hakkında, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 22'şer yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanıkların yargılanmasına Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan sanıklar, taşıdıkları maddenin uyuşturucu olduğunu bilmediklerini iddia etti. Fazile Taş, "Ben Yüksekova'da oturuyorum. Eşim yurt dışındaydı. Çocuğum da hastaydı. Çocuğumu tedavi için İstanbul'a götürecektim. Yüksekova'da otobüs beklerken pastaneye gittim. Mustafa isimli biri yanıma geldi. Bizim maddi durumumuzun iyi olmadığını öğrenmiş. Bana uyuşturucu madde demedi. 'İran'dan kaçak çay getiriyoruz. Götürürsen para veririm. Çocuğunun masrafını karşılarım' dedi. Hediye ile de Van'da karşılaştık. Uyuşturucu olduğunu bilmiyordum" dedi.

Diğer sanık Hediye Fidan da "Ben eşimle kaçarak evlendiğim için ailemle aram iyi değildi. Eşim çalışmıyordu. Eşim eve para getirmediği için kiramızı da ödeyemiyorduk. İranlı Mustafa olduğunu söyleyen kişi beni Van'da gördü. Ben çocuğumun tedavisi için Van'a gitmiştim. Otogarda otelde kalıyordum. 2 gün kaldım. Beni Mustafa orada buldu. İstanbul'a götürdüğümde para vereceğini söylemişti. Uyuşturucu maddeyi otele getirdi. Otelde maddeyi belime sardım. Daha sonra otogara geldim. Fazile ile karşılaştım. Birbirimize uyuşturucu olduğunu söylemedik. Ben uyuşturucu olduğunu da bilmiyordum. Yalnız gizli, kaçak bir şey olduğunu tahmin ediyordum. Fakat uyuşturucu olduğunu bilmiyordum" diye konuştu.

Sanıkların tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title