Haberler

Kadınlar Üşümesin Diye "Konukevi" Yaptılar

ZEHRA MELEK ÇAT - Kışın soğuk yüzünün hissedildiği Erzurum'un Hınıs ilçesinde kaymakamlık tarafından, 15 bin liralık maliyetle yaptırılan Kadın Konuk Evi, haftanın 7 günü kadınlara hizmet edecek.

Köylerden ve çevre ilçelerden Hınıs'a gelen kadınlar için yoğunluğa göre konukevinde pazartesi ve cuma günleri farklı programlar düzenlenecek.

Hınıs Kaymakamı Murat Uz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldır Hınıs'ta görev yaptığını, sık sık cadde ve sokaklarda dolaşarak vatandaşlarla görüştüğünü belirtti.

Uz, Hınıs'ın 84 köyü olduğunu, çevre ilçelere de hizmet ettiğini dile getirerek, "Özellikle pazartesi ve cuma günleri, bağlı köylerden ve çevre ilçelerden Hınıs'a hastane veya başka bir kamu kurumu işi ya da alışveriş için çok sayıda vatandaş geliyor. Yaptığımız ziyaretlerde kadınların köy minibüslerinin kalkış saatine kadar dükkanlarda ya da minibüsün içinde beklediğini fark ettik" dedi.

Bu durumun kadınlar ve özellikle bebeği olan anneler için büyük sıkıntı olduğunu ifade eden Uz, yaptıkları görüşmelerde böyle bir ihtiyacın olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Kadınların vakit geçirebilecekleri bir ortam için çalışmalara başladıklarını anlatan Uz, "Burası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait depo olarak kullanılan atıl vaziyette olan bir binaydı. Burayı kaymakamlık imkanlarıyla onararak inşallah ev ortamında bir mekana çeviriyoruz. Bir hafta içinde kadınlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Haftanın 7 günü hizmet verilecek

Uz, haftanın 7 günü sabah 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet vermeyi düşündüklerini dile getirerek, akşam saatlerinde İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü'nün kullanımına açacaklarını belirtti.

Vatandaştan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Uz, "Vatandaşla yaptığımız görüşmelerde, böyle bir hizmetin olması gerektiğini, ciddi bir ihtiyacın bulunduğunu ifade ediyorlardı. Özellikle kadınlarla yaptığımız görüşmelerde böyle bir ihtiyacın olduğunu gördük. Biz de kaymakamlık olarak  karşılık vermek için böyle bir çalışma içine girdik" diye konuştu.

İlçede özellikle pazartesi ve cuma günleri yoğunluk olduğunu anlatan Uz, özellikle bu günlerde kadınlar için dini ya da sağlık konusunda bilgilendirme toplantıları yapacaklarını ifade etti.

Masrafların tamamen Kaymakamlık tarafından karşılandığını anlatan Uz, şunları kaydetti:

"Kaymakamlığa 15 bin lira maliyeti olacak. Çalışan personelin büyük bir kısmı İŞKUR'dan hizmet alımıyla kurumlarımızda çalışan ve usta olan arkadaşlarımız. Onlara herhangi bir ücret vermiyoruz. Sadece içinin mefruşatına, boya ve badanasına veriyoruz. 15 bin liralık bir masrafla çok ciddi manada bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Çocuklu kadınların bebeklerini emzirebilecekleri ve bebeklerinin altını değiştirebilecekleri bir oda da olacak. Çay ve kahve servisi için de bir kadın personel görevlendireceğiz. Burayı kullanacak kadınlardan da hiçbir ücret talep etmiyoruz. Tek isteğimiz devletin sıcak elini yanlarında hissetmeleri." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Erzurum Hınıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title