Haberler

Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final Kura Töreni Gerçekleşti

İstanbul-dha mersin'de 24-28 Aralık tarihleri arasında oynanacak olan Kadınlar Türkiye Kupası kura çekimi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşti.

İstanbul-dha

mersin'de 24-28 Aralık tarihleri arasında oynanacak olan Kadınlar Türkiye Kupası kura çekimi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşti. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'n da oynanacak olan karşılaşmalara sekiz TKBL takımı katılacak. Abdullah Gül Üniversitesi, Adana ASKİ, Adana BOTAŞ, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, İstanbul Üniversitesi BGD, Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Orman Gençlik Türkiye Kupası'nı kazanan takım olmak için mücadele verecek.

2014-15 KADINLAR TÜRKİYE KUPASI SEKİZLİ FİNAL EŞLEŞMELERİ ŞU ŞEKİLDE:

Botaş-İstanbul Üniversitesi BGD

Abdullah Gül Üniversitesi-Fenerbahçe

Orman Gençlik-Mersin BŞB

Adana Aski-Galatasaray

Törene Abdullah Gül Üniversitesi'nden Yönetim Kurulu Üyesi Adil Çakmak, Adana ASKİ'den Asbaşkan Sedat Sözlü, Botaş'tan Genel Menajer Recep Altundağ, Fenerbahçe'den Menajer Didem Akın, Galatasaray Odeabank'tan Genel Menajer Müge Erdem, İstanbul Üniversitesi BGD'den Genel Koordinatör Murat Tümer, Mersin BŞB'den Genel Menajer Melahat Aydın katıldı.

Kura çekimi töreni, TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam'ın konuşmasıyla açıldı.

Turam, "TBF Başkanı Turgay Demirel adına hepinizi selamlıyorum. Kadınlar Türkiye Kupası hepimizin çok önem verdiği bir mücadele. Lig ile paralel devam ediyor ama şartları farklı. Sürprizlere açık, çok şey beklediğimiz, önemli bir ürünümüz. Kadın basketbolunun hepimiz için önemini çok yakından biliyoruz. Kulüpler platformunda da çok başarılıyız. EuroLeage finalini geçtiğimiz sene iki Türk takımı oynadı ve tüm dünyada, kıtalar ötesinde dikkat çekti. Milli takımımız da çok başarılı. İlk defa katıldığımız FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda dünya dördüncüsü olduk ve FIBA sıralamasında 11. sıraya yükseldik. Her geçen sene daha iyi sonuçlar alıyoruz. Kadın basketbolcular başarılı olmanın yanı sıra yürekli. Kadın basketbolunda rekabetin kendine has bir mücadele seviyesi var. Başkanımız Turgay Demirel'in FIBA Avrupa başkanı olmasıyla kadın basketbolunda Avrupa düzeyinde değişiklikler oldu. Avrupa Şampiyonası yazın insanların ve basının az ilgi gösterdiği tatil aylarından, kış aylarına alındı. Bu ve benzeri uygulamalar Avrupa'da ve ülkemizde kadın basketbolunda dinamizmi arttıracak. İdari açıdan da önemli adımlar atmış olmanın gururunu taşıyoruz. Buraya gelen tüm takım temsilcilerine çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Emir Turam'ın konuşmasının ardından kürsüde TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş yer aldı ve kupanın prosedürü hakkında takım temsilcilerine bilgi verdi. Kura töreninde son olarak takım temsilcileri kürsüye çıkarak düşüncelerini aktardı:

Mersin BŞB Genel Menajer Melahat Aydın: "Mersin BŞB olarak sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Her türlkü desteği vermeye hazırız. Bölgemizde basketbol ve seyirci potansiyelimiz var. Gelecek her takıma başarılar dilerim. Sezon başındaki toplantıda bir söz vermiştik: "Bu kupa Akdeniz'e gelecek" demiştik. Kupa bu ay Akdeniz'e geliyor ve biz de sözümüzü tutmuş oluyoruz"

Botaş Genel Menajer Recep Altundağ: "Umarım Akdeniz'deki turnuva sakatlıksız geçer. Herkese başarılar dilerim"

İstanbul Üniversitesi BGD Genel Koordinatör Murat Tümer: "Çok iyi bir turnuva olacak. Herkesin kazanma şansı var. Her takıma başarılar dilerim. Keyifli bir turnuva olsun"

Fenerbahçe Menajer Didem Akın: "Tüm takımlara başarılar dileriz. Mersin'de umarım hak eden takım kazanır. Son yıllarda istedik ama kazanamadık. Bu sene yine kazanmak için gideceğiz. Abdullah Gül Üniversitesi'nin gücünün farkındayız. Umarım bu sene kazanırız"

Abdullah Gül Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Adil Çakmak: "Her takıma başarılar dileriz. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz."

Adana ASKİ Asbaşkan Sedat Sözlü: "Adana'da iki tane kadın takımı olması, bizi çok mutlu ediyor. Kadın basketbolunda Güney bölgesinde övünülecek bir durumdayız. 5 takımdan üçü Sekizli Finaller'e kalıyorlar. Türkiye Kupası'nın ayrı bir havası var. İyi bir Galatasaraylıyım ama bir Adanalı olarak bu eşleşmeyi geçerek, kupayı kazanmak istiyoruz. İyi bir sezon geçiririz umarım."

Galatasaray Odeabank Genel Menajer Müge Erdem: "23. düzenlenecek olan Türkiye Kupası'nın güzel geçmesini dilerim. Üst üste 5 yıldır kazanıyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Seyri güzel maçlar oluyor. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Kupa Mersin'e geldi ama Marmara'ya geri getirmek istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdi İpekçi Spor Salonu Türkiye Kupası Fenerbahçe Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title