Haberler

Kadınlar, Şiddete Karşı Yürüdü

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek Kadın Meclisi Platformu, kadına yönelik şiddete karşı kortej yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Siverek Kadın Meclisi Platformu, kadına yönelik şiddete karşı kortej yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı.

İlçenin Hürriyet Caddesi Lezgo parkında bir araya gelen Siverek Kadın Meclisi Platformu üyeleri, buradan Kanlıkuyu parkına kadar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe erkekler de destek verdi.

Kanlıkuyu meydanına gelen kadınlar burada basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Siverek Kadın Meclisi adına Berivan Çetiner okudu. Çetiner, "Kadınlar tarih boyunca bir kültür haline gelen şiddet terörüne karşı tarihin tüm zamanlarında dünyanın her yerinde kelebekler diye sembolleşen Mirabel kardeşler gibi bugün direnerek, örgütlenerek mücadele etmektedir. Her gün, her dakika Hindistan'da, Çin'de, Ukrayna' da, Nijerya'da, Mısır'da, ABD'de, Avrupa'da, İran'da, Irak'ta, Türkiye'de, Kürdistan'da yani dünyanın her yerinde kadınlar psikolojik, ekonomik ve her türlü şiddete maruz kalmaktadır. Tecavüze uğramakta, sokak ortasında öldürülmektedir. İktidar savaşlarının bombaları ile katledilmekte. Yerinden, yurdundan sürgün edilmekte ve savaş ganimeti olarak köle pazarlarında satılmaktadır. Biliyoruz ki şiddet ideolojik bir eylemdir. Sistemseldir. Bireysel değildir. Öyleyse şiddete karşı mücadelemiz de cevabımız da ideolojik ve örgütlü olmalıdır. Bugün en vahşi sistemli savaşı DAİŞ çetesinin Ortadoğu'da yaptıkları tarihin en kapsamlı kadın kırımıyla karşı karşıya egemen erkek ideolojisinin muhafazakarlık, cinsiyetçilik, milliyetçilik silahıyla kuşanan DAİŞ çeteleri kadın şahsında toplumsal değerlere saldırmaktadır. İşgal ettikleri her yerde ilk başta kadına yönelik fetva çıkarmaktadır. Musul ve Şengal'de binlerce Ezidi, Türkmen, Asuri, Arap ve Kürt kadınları kaçırılarak pazarlarda satılmış ve binlerce kadına tecavüz edilmiştir. Bu yıl 25 Kasım'ı Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nü tüm direnen ve bu yolda şehadete ulaşan kadınlara atfediyoruz. Kadına yapılan saldırılar karşısında aynı ruhla mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, sloganlar atarak alandan sessizce ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Hürriyet Siverek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title