Haberler

Antalya'da Kadınlar Plajı'nda 'Üstsüz' Krizi

Güncelleme:

Günlük 1000 kişinin giriş yaptığı Kadınlar Plajı'nda tesettürlü kadınlar ile üstsüz güneşlenenler arasında "Burası çıplaklar kampı değil" diye tartışma çıktı.

Antalya'da açılan 72 dönümlük Kadınlar Plajı'nda günlük giriş yapan ve denize giren kadın sayısının 1000'in üzerinde olduğu açıklandı. Talep nedeniyle şezlong, duş kabini, soyunma odası ve cankurtaran sayıları da artırılıyor. Plajda hafta sonu tesettürlü kadınlar ile üstsüz güneşlenenler arasında "Burası çıplaklar kampı değil" diye tartışma çıktığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Sarısu Mesire Alanı'nda 72 dönümlük alana yaptığı Kadınlar Plajı, tartışmalar arasında geçen 16 Ağustos Cumartesi günü törenle açıldı. Bazı kesimlerin 'Cinsiyet ayrımcılığı' olarak yorumladığı Kadınlar Plajı'nı günlük 1000'in üzerinde kadının ziyaret ettiği açıklandı.

BİNİN ÜZERİNDE KADIN ZİYARET ETTİ

Kadınlar Plajı'nı kuran ve işleten Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANET A.Ş. Genel Müdürü Gökalp Dinçmen, 250 şezlongla başladıklarını ancak, talebin yoğun olması nedeniyle şezlong sayısının önce 500, yetmemesi üzerine de 650'ye çıkartıldığını söyledi. Kadınlar Plajı'nda günlük giriş yapan kadın sayısının binin altına düşmediğini belirten Gökalp Dinçmen, şöyle dedi:

"Yoğun ilgi nedeniyle taşımada kullanılan traktörün römorkunu 1'den 2'ye, cankurtaran kulesi ve cankurtaran sayısını 2'den 4'e, soyunma kabinini 3'den 4'e, duş kabini sayısını da 3'den 4'e çıkardık. Açılıştan bugüne 12 günlük sürede giriş yapan kadın sayısı 12 binin üzerinde. İnsanlar gayet mutlu bir şekilde orada denize girebiliyor."

RUS VE KAZAKLARIN İLGİSİ

Türkler'in yanı sıra Antalya'da yerleşik bulunan Rus ve Kazak kadınların da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gökalp Dinçmen, Antalya'ya gelen Katar Kadın Futbol takımının da Kadınlar Plajı'nı tercih ettiğini söyledi.

İZİNSİZ YASAK

Genel Müdür Dinçmen, plajı kullanan kadınların kendi fotoğraflarını çekebileceğini ancak, karede ilgisi olmayan ve istemeyen bir kadının fotoğrafın bulunması durumunda müdahale edildiğini ve bu şekilde fotoğraf çekimine izin verilmediğini söyledi. İçeri kadın gazeteci girmesi durumunda izin almak şartıyla fotoğraf çekiminin serbest olduğunu anlatan Dinçmen, 1 Eylül'den itibaren et-balık gibi restoranların da hizmete açılacağını dile getirdi.

ÜSTSÜZ POLEMİĞİ YAŞANDI

Kadınlar Plajı'nda geçen haftasonu üstsüz denize giren iki genç kadınla, tesettürlüler arasında 'üstsüz denize girmeyin' polemiği yaşandı. Olaya ilişkin tesettürlü kadınlar yanlarındaki erkek çocuklarının etkilendiği gerekçesiyle müdüriyete 'Burası çıplaklar kampı değil' diye şikayette bulundu. İki genç kadın üstsüz güneşlenebilecekleri, ancak denize girerken üssüz olmamaları yönünde uyarıldı.

TESETTÜRLÜLERDEN ŞİKAYET

Kadınlar Plajı Müdürü Birgül Konuk, üstsüz ile tesettürlü kadınlar arasında tartışma yaşandığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Abartıldığı gibi bir şey olmadı. Plajımızda hem üstsüzler, hem Ruslar, hem tesettürlüler güneşlenip denize giriyor" dedi. Müdür Konuk, haftasonu yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Üstsüz iki genç kadın vardı. Tesettürlüler 'Çocuklarımız görmesinler, çok fazla içice olmasınlar. Burası çıplaklar kampı değil' diye başvurdu. 'Burası Kadınlar Plajı üssüz de güneşlenebilirler. Siz de haşemayla girebilirsiniz, o hanımın da hakkı var' diyerek diğer kadınları uyardım. Üstsüz kadınlara da 'Denize girerken hiç olmazsa üstünüzü giyin' diye ricada bulundum. Çok anlayışlı davrandılar. Dün de 3 kadın vardı üstsüz güneşlenen. Denize girerken de aslında 'Üstsüz girilmez' diye bir durum yok ama ne üstsüz güneşlenen huzursuz olsun, ne de diğerleri. Denize girerken çok dikkat çekiyor, herkes görüyor. Özellikle yürürken. Ama, 'Otururken üstsüz olsun, denize girerken mayolu olsun' diye bir kural yok. Burası sadece tesettürlüler için açılan bir plaj değil."

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Şezlongları birbirine çok uzak olmayan tesettürlü ile üstsüzler arasında tartışma çıktığını ve grupların arasında bunu konuştuklarını anlatan bir görgü tanığı ise şunları söyledi:

"Üstsüzler benim tam arkamdaydı, rahatça güneşleniyordu. Tesettürlülerle aralarında bir tartışma olmuş, onu konuşuyorlardı. Şezlongları birbirine çok uzak değildi. Plaj müdürü cankurtaran kulesinin altına geldi. Bu sırada tesettürlü kadın plaj müdürünün yanına giderek 'Böyle yakışıyor mu, uyardık, burası çıplaklar kampı mı?' diye şikayette bulundu. Müdür de 'burası kadınlar plajı isteyen istediği gibi girer' dedi. Tesettürlülerin yanında küçük erkek çocukları vardı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

nahre:

Plaj zaten çıplaklar kampıdır. Tesettürlü kadının plajda ne işi var. Hamama elbiseyle girilir mi.

42
20
yanıtYanıtla
MU-AY:

KADIN ERKEK AYRIMI YAPAN YOAZDIR YOBAZ:

25
31
yanıtYanıtla
özel siparişakziypak@hotmail.com:

kadın ve erkek zaten ayrıdır. . . yoksa ikisi de tek, yani ya kadın ya da erkek olurdu. . . biyoloji hocana selamlar

yanıt0
yanıt0
İSİM LAZIM MI:

KARA ÇARŞAFLA GİRİN BENCE. BU YILIN MODASI BU :))))

23
30
yanıtYanıtla
capulculara oy yok_!!:

zerdüs, suryani chp kadinlarin isidir ülkede bütünlügü beraberligi istemiyorlar ondandir

19
32
yanıtYanıtla
MEEEEEEEEEEE:

eh be müslüman git arabistanda yaşa

17
33
yanıtYanıtla
metgannicus716@hotmail.com:

Niye Turkiye Hristiyanlarınmı kurtulus savası donemindeki resimlere bakıyorum bakıyorum bir tane gögüs dekolteli ojesi sacları acık modern bi kadın göremiyorum Edepsizce Yasamak İsteyenin yeri yasam startları hangi dinle ve hangi ülkelerle bagdastıgı ortadadır gidecek olan varsa buyursun onlar gitsinler Bizim kimseye bırakacak ulkemiz yoktur.

yanıt0
yanıt0
dd123er2@hotmail.com:

sen git frengistanda yaşa burası Müslüman memleketidir.

yanıt0
yanıt0
özel siparişakziypak@hotmail.com:

sana hi. , git de foseptik çukurunda yaşa diyen oldu mu? hayır. . . isteyen istediği yerde yaşar. . . şekil 1a: sen

yanıt0
yanıt0
hamza:

tesseturluler irana gitsin plajda ne isleri var???

19
25
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title