Haberler

Kadınlar: Oylarımız Tecavüze Uğradı

Antalya'da, yerel seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla 'Anadolu Platformu Kadınları' adı altında bir hareket başlatıldı.

Antalya'da, yerel seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla 'Anadolu Platformu Kadınları' adı altında bir hareket başlatıldı. Kadınlar, bu seçimlerde 'yaygın bir hilenin ve özgür oylarının tecavüze uğradığının ortaya çıktığı' iddiasıyla seçimlerin iptali ve yenilenmesi için Antalya İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

Antalya'da AK Parti'nin adayı Menderes Türel'in 23 bini aşkın oy farkıyla kazandığı açıklanan ve CHP'nin de tüm il genelinde oyların yeniden sayılması yönünde itirazının bulunduğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından oluşturulan Anadolu Kadınlar Platformu, seçimlerin yenilenmesini istedi.

Türkiye genelinde seçimlere şaibe karıştığını savunan Anadolu Kadınlar Platformu tarafından, bugün Antalya'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na hitaben hazırlanan dilekçe örneği yaklaşık 1000 kişi tarafından imzalandı. Platform üyesi kadınlar, Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak dilekçeleri İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na sundu.

ETKİLİ YAYGIN HİLE KAVRAMI

İtiraz dilekçesinde şöyle denildi:

"Anayasal hakkım olan oy kullanma hakkımı, mahalli idareler genel seçimlerinde 30.04.2014 tarihinde kullandım. Bu seçimlerde yaygın bir hilenin ve özgür oylarımın tecavüze uğradığı ortaya çıkmıştır. YSK'nın birçok kararında, sonuca etkili yaygın hile kavramı seçim iptali nedeni olarak tespit edilmiştir. Bu sebeplere dayanarak seçimlerin iptalini ve yenilenmesini talep ediyorum."

ANADOLU KADINLAR PLATFORMU OLUŞTURULDU

Platform adına açıklamada bulunan Ayşe Sevilkuru, Türkiye'nin birçok bölgesinde seçimlere hile karıştığının açıkça ortaya çıktığını ve bu nedenle seçimlerin şaibeli hale geldiği için iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Sevilkuru, seçimlere ilişkin bu kaygıları nedeniyle Antalya'dan 'Anadolu Platformu Kadınları' adı altında bir hareket başlattıklarını ve tüm Türkiye'ye yayılmasını istediklerini söyledi.

Ayşe Sevilkuru, "İtirazımız İl seçim Kurulu'nca kabul edilmediği takdirde suç duyurusunda bulunacağız ve YSK'ya gideceğiz. Orada da kabul edilmez ise Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Ak Parti Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title