Haberler

Kariyer Yüzünden Değil, Uygun Eş Bulamadıkları İçin Spermlerini Donduruyorlar

Güncelleme:

İngiltere'de yapılan bir araştırma kadınların geç yaşta çocuk sahibi olmaya karar vermelerinin kariyer yüzünden değil, doğru partneri bulamadıkları için olduğunu ortaya koydu.

Genellikle toplumda daha sonraki yıllarda çocuk sahibi olmak için yumurtalarını donduran kadınların bunu "kariyer planları" nedeniyle yaptıkları sanılmasına rağmen araştırma sonuçlarının bunu desteklemediği ifade edildi.

ÜLKEDE HER YIL 800 KADIN YUMURTALARINI DONDURUYOR

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Telegraph'ın sonuçlarına yer verdiği araştırmada, kadınların neden ilerleyen yaşlarda çocuk sahibi olmak için yumurtalıklarını dondurdukları araştırıldı. Araştırmaya katılan kadınların birçoğu çocuk yapmak için uygun eş bulamadıkları için yumurtalarını dondurmayı tercih ettiklerini ifade ettiler. Kadınların çoğu erkek arkadaşı ya da eşi olmasına rağmen sırf partnerlerinin iyi bir baba olamayacağını düşündükleri veya eşlerinin düzenli bir hayata başlamak istemediği için çocuk sahibi olmayı erteledikleri belitti.

İngiltere'de her yıl ortalama 800 kadın yumurtalarını daha sonra anne olmak için donduruyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Kadın Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title