Haberler

Kadınlar Karate Milli Takımı'nda Hedef Dünya Şampiyonluğu

KADİR YILDIZ - Kadınlar Karate Milli Takımı, Avusturya'nın Linz kentinde 25-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası'nda takım halinde altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Kadın Milli Takımı, organizasyon hazırlıkları kapsamında Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kamp yapıyor.

Dünya Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Kadın Milli Takımı Antrenörü İbrahim Erçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6'sı kumite, 3'ü kata branşında olmak üzere 9 sporcuyla şampiyonaya hazırlandıklarını söyledi.

Yaklaşık 2,5 aydır bu organizasyon için çalıştıklarını anlatan Erçin, teknik anlamda bütün hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.

Erçin, son kamp hazırlıklarının deniz seviyesinde olacağını dile getirerek, "Son teknik detayları gözden geçirip, rakipleri tekrar izleyip onlara göre antrenman metotlarıyla şampiyona hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Günde çift antrenmanla çalışmalarımız sürüyor. Şu anda hazır haldeyiz." dedi.

"Takım halinde kürsüyü hedefliyoruz"

İki yıl önceki dünya şampiyonasında takım halinde üçüncü olduklarını anımsatan İbrahim Erçin, bu kez kürsünün zirvesine çıkmayı hedeflediklerini vurguladı.

Hedeflerinin altın madalya ve dünya şampiyonluğu olduğuna değinen Erçin, "Ferdi ve takım halinde dünya şampiyonluğunu amaçlıyoruz. Çok iyi hazırlanan yabancı sporcular da var ama genel olarak karatede en iyi ülkelerden birisiyiz. Genel klasmanda da dünyanın birinci sırasındayız. Unvanımızı korumak istiyoruz. Bütün imkanlar hazır, maça çıkınca gereğini yapacağız." diye konuştu.

Erçin, son Avrupa şampiyonasında 12 madalya elde ettiklerini hatırlatarak, kaliteli bir ekibe sahip olduklarını aktardı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatenin yer almasının Türkiye'nin madalya sayısını arttırabileceğini belirten Erçin, şöyle devam etti:

"En azından 1 veya 2 altın madalya olabilir. Gerekli planlamayı yapıp olimpiyatlara kadar çalışacağız. Sporcuyken olimpiyatlara gidemedim ama teknik adam olarak olimpiyatlara gitmeyi planlıyorum. Sporcularımız da biz de heyecanlıyız. Gelecek yıldan itibaren puanlamalar başlayacak. İlk 2 yıl, yüzde 20'lik, son 2 yıl da yüzde 80'lik puan toplanacak. Orada yer almak için bütün hazırlıklarımızı yapacağız."

Serap Özçelik: "Unvanımı korumak istiyorum"

Son dünya şampiyonu milli karateci Serap Özçelik, hazırlık kampının güzel geçtiğini anlatarak, unvanını korumak istediğini belirtti.

Şampiyonanın kendisi açısından iyi geçeceğine inandığını kaydeden milli sporcu, "Gereken çalışmaları yapıyoruz. Her sporcunun hayali orada yarışmak. Kariyerimde Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var. Bir tek eksik olan olimpiyat şampiyonluğu. 4 yıl uzun bir zaman, ne olacağı belli olmuyor. Allah nasip ederse ben de 2020'de Tokyo'da olmak istiyorum. Çünkü tek eksik madalyam o. Onu da tamamlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Avusturya Kartepe Linz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title